Piatra Neamț - Stațiune turistică de munte


Transformaţi fiecare moment într-o ocazie unică!

Bucuraţi-vă la Piatra-Neamţ de cultură, timp liber, relaxare, distracţie şi de toată frumuseţea muntelui.

Deoarece suntem convinşi că acest oraş ascuns în munţi este o destinaţie minunată pentru un city break, îţi oferim mai multe motive pentru a vizita Piatra-Neamţ.

Vasile Alecsandri spunea despre Piatra-Neamț că: ”Dealurile sunt acoperite de copaci frumoşi, de brazi”, denumind oraşul „Coroana de aur a Moldovei”.

În oraşul numit Coroana de aur a Moldovei, cum a fost considerată aşezarea de la poalele Pietricicăi, a poposit în mai 1837 şi scriitorul Costache Negruzzi, care ne-a lăsat o descriere deosebit de plastică despre Piatra-Neamţ, aşa cum rezultă din scrisorile prozatorului amintit, publicate în Opere complete, vol. I:

„Iacă intrăm într-o văgăună că pe ce merge se strâmtează. Vezi acele căsuţe grămădite, sub poalele stâncoșilor munţi?
Ia-ţi pălăria şi te pleacă, acesta e târgul Pietrii. Râulețul care l-am trecut de vreo trei ori, călcându-l în picioare, cu dispreţ, profund de o palmă şi abia zuzuind pe prundiş, cutremură-te căci e Huejdul. Când Carpaţii se mânie pe Petreni şi le trimet nori ca să-şi verse ploaie piste târgul lor, Huejdul acest lin şi ţicnit se umflă, prăvale orice îi iese înainte şi furios sparge, trage, îneacă şi după ce îşi răzbună (de cei ce nu-l băgau în seamă) merge spumegând de se pierde în alte ape, agerul pârâu!”

Află mai multe despre Masivul Ceahlău

Alte sugestii

Tradiții de Ispas
Ștrandul Tineretului s-a deschis oficial sâmbătă 5 iunie
"La Caiace" se redeschide pe 1 iunie
Paștele Blajinilor
Din tradițiile românilor-vopsirea ouălor de Paști