Primăria Piatra-Neamț are pregătite pentru finanțare din fonduri europene un număr de 23 de proiecte în valoare totală de 72.785.000 euro.


Primăria Piatra-Neamț are pregătite pentru finanțare din fonduri europene un număr de 23 de proiecte în valoare totală de 72.785.000 euro.

În cadrul Programului Operațional Regional, Primăria Piatra-Neamț are pregătite pentru finanțare din fonduri europene un număr de 23 de proiecte în valoare totală de 72.785.000 euro. Aceste proiecte cuprind modernizări de străzi, realizarea de piste pentru bicicliști, implementarea unui sistem bike-sharing, modernizarea și extiderea iluminatului public, un sistem de management inteligent al traficului, realizarea a trei grădini publice urbane multifuncționale, reabilitări, modernizări și dotări de unități școlare, reabilitarea cinematografului Cozla, modernizarea transportului public de persoane și achiziția de autobuze electrice, modernizarea stațiilor de așteptare. Proiectele care vizează transportul public de persoane vor fi realizate în parteneriat cu Consiliul Județean, proprietarul firmei de transport public local.
,,Municipiul Piatra-Neamț se poate dezvolta în următorii 3 ani într-un ritm accelerat prin implementarea proiectelor de investiții cu finanțare europeană. Din acest motiv, prioritatea momentului pentru municipalitatea pietreană este depunerea de proiecte pentru atragerea fondurilor alocate de Uniunea Europeană. În fiecare ședință de Consiliu Local din ultimile luni am aprobat documentații necesare pentru depunerea proiectelor în vederea obținerii finanțării. În ședința extraordinară de Consiliu Local de miercuri 13 decembrie toate cele 10 proiecte aflate pe ordinea de zi se referă la aprobarea unor documentații aferente proiectelor cu finanțare europeană. Nu ne vom opri aici, vom continua și anul următor să scriem și să depunem proiecte pentru atragerea de fonduri în orașul nostru”, a declarat primarul Dragoș Chitic.
Toate aceste proiecte, odată implementate, vor contribui la dezvoltarea municipiului Piatra-Neamț și creșterea calității vieții cetățenilor.
Foto: Sebi

Alte sugestii

Altex donează patru hectare de teren autorităților locale pentru edificarea unui spital municipal în Piatra-Neamț
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Măsuri luate de Poliția Locală pentru aducerea la starea inițială a străzii Privighetorii după lucrările de înlocuire și reamplasare a conductelor și branșamentelor la rețeaua de gaze naturale, efectuate de firma furnizoare de utilități
✅Sesizare rezolvată
💡Știai că anul acesta orașul Piatra-Neamț va avea iluminat public inteligent la standarde europene?