Primăria Piatra Neamț asigură hrană și materiale necesare pentru persoanele aflate în carantină, în spațiile speciale


În Piatra-Neamț se află unul dintre spațiile alocate pentru persoanele aflate în carantină, persoane pentru care primăria asigură hrană și alte materiale necesare.
Pentru micul dejun de astăzi am livrat produse alimentare prin DAS, care a răspuns în cel mai scurt timp posibil solicitării referitoare la acordarea necesarului de hrană pentru persoanele declarate în carantină.
Astfel, în data de 12.03.2020, Primăria Piatra-Neamț s-a preocupat să distribuie produse de bază - hrană rece - pentru micul dejun, care constau în: conservă de carne de vită, lapte de vacă, lapte praf, brânză tartinabilă, parizer, ceai, zahăr, gem, pate, pâine semialbă, margarină, napolitate, biscuiți, eugenii, compot de fructe, apă, toate ambalate de fabrica producatoare și aflate în termen de valabilitate, din care persoanele carantinate au putut alege, în funcție de preferințe și necesități. Distribuirea hranei se realizează pe un traseu prestabilit, astfel: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra-Neamț predă alimentele Poliției Locale, care le transferă către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, aflați în locația unde sunt cazate persoanele aflate în carantină.
„Știrea cu produse expirate nu se confirmă, produsele sunt ambalate de fabrica producătoare, au fost verificate împreună cu reprezentanții prefecturii in jurul pranzului , sunt în regulă și au termenul de garanție valabil. Fac un apel către sursele de informare în masă să nu politizeze acțiunile legate de coronavirus, este una dintre cele mai josnice modalități de tratare a acestui subiect. Este jenant dacă cineva, astăzi, în situația destul de critică în care se află întreaga omenire , își permite să politizeze aceste subiecte. Cel mai probabil că reacția publică față de acea persoană va fi pe măsură. De dimineață am încheiat contract cu o firmă de catering, iar începând de astăzi, la prânz, se livrează pentru persoanele carantinate 3 mese calde pe zi pentru toată perioada șederii în carantină la Piatra-Neamț. Asigur persoanele aflate în Piatra-Neamț, într-o situație dificilă legată de coronavirus, că atât eu cât și administrația pietreană le suntem aproape, deschiși și pregătiți să rezolvăm orice problemă cu care se confruntă, respectând reglementările legale și măsurile de prevenție stabilite în acest sens”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Alte sugestii

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu
Toate unitățile școlare din municipiul Piatra-Neamț și-au primit elevii din clasele terminale în condiții de maximă siguranță sanitară