Primăria Piatra-Neamț - bani europeni pentru modernizarea unor artere principale din municipiu


Peste 12 milioane de euro vor fi investiţi din fonduri europene în modernizarea unor artere principale din Piatra Neamţ. 
Este vorba despre trei proiecte europene ale căror contracte de finanţare au fost deja semnate și se află în implementare: 
Modernizarea și reconfigurarea coridorului urban de transport (inclusiv realizarea de piste pentru bicicliști): B-dul Traian – Piața Mihail Kogălniceanu – B-dul Decebal, în valoare de 5.600.000 euro; 
Modernizarea și reconfigurarea străzii Mihai Viteazu (inclusiv realizarea de piste pentru bicicliști), în valoare de 3.063.000 euro; 
Reabilitarea, modernizarea şi reconfigurarea coridorului secundar de transport est-vest, strada Dimitrie Leonida şi Bulevardul 9 Mai, în valoare de 3.434.000 de euro. 
Proiectele beneficiază de finanțare nerambursabilă în proporție de 98%, contribuția municipalității pietrene fiind doar de 2%. 
Prin implementarea acestor proiecte, vor fi modernizate principalele artere din municipiu, crescându-se gradul de siguranță al tuturor participanților la trafic, fie ei conducători auto, pietoni sau bicicliști. Infrastructura rutieră a fost o prioritate pentru municipalitate în ultimii ani, iar pentru lucrările de anvergură s-a ales atragerea de fonduri europene. Astfel, începând din primăvara anului viitor vor fi efectuate lucrări de amploare, iar odată cu finalizarea acestora va creşte gradul de satisfacţie și de siguranţă al participanţilor la trafic, iar în final - calitatea vieţii tuturor pietrenilor. Un alt scop al acestor proiecte cu finanțare europeană este ca pietrenii să aleagă mijloacele de transport cele mai puțin poluante și pentru aceasta se vor asigura toate condițiile și vor fi încurajați cei care se gândesc la mediul înconjurător şi avem şi în acest sens. 
Din bugetul local s-au alocat anual fonduri pentru modernizarea străzilor din municipiu. În ultimii patru ani, 73 de străzi pietruite au fost asfaltate, însumând 23,4 kilometri. Aşa se face că în acest moment în Piatra-Neamţ mai sunt doar 6,9 kilometri de străzi neasfaltate, dar, în conformitate cu ritmul lucrărilor de până acum, într-un an se va atinge obiectivul propus: Piatra-Neamţ un oraş cu asfalt pe toate străzile.

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City