Primăria Piatra-Neamț continuă atragerea de fonduri europene în municipiu


📝 Începând cu data de 14.08.2020, Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț este partener în cadrul proiectului „SUPORT – Servicii integrate pentru deprinderi de viață independentă” în cadrul Programului Operațional Capital Uman. Liderul de parteneriat este Fundația Sfântul Ioan Calabria din localitatea Răcăciuni, județul Bacău, în colaborare și cu partenerul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Neamț.
 
 📑 Scopul acestui proiect îl reprezintă îmbunătățirea accesului la servicii comunitare integrate sustenabile, care să asigure însușirea de abilități socio-profesionale și de viață independente pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție specială.
 
 📑 Proiectul se adresează unui număr de 90 de persoane instituționalizate – copii și tineri care urmează sau au părăsit sistemul de protectie, valoarea totală eligibilă fiind de 4.750.000 lei.
 Grupul țintă al proiectului va beneficia de un pachet integrat de servicii sociale, orientare în carieră, formare profesională, 43 dintre tineri urmând să beneficieze și de furnizarea de servicii de locuit tip „prima cameră” și de plata utilităților. 
 
 🖋,,Am acordat în acest mandat o atenție deosebită serviciilor sociale, dar în special acestui tip de servicii, care sunt orientate pe formare profesională, dezvoltarea unei cariere și integrarea în societate a persoanelor vulnerabile. Consider că acesta este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru tinerii care sunt la început de drum într-o viață care a fost pentru ei mai dificilă decât pentru cei mai mulți dintre noi” a declarat primarul Dragoș Chitic. 
 
 📌 Principalele activități care se vor derula în cadrul acestui proiect sunt:
 🎯 dezvoltarea și furnizarea unui program de servicii integrate destinate copiilor și tinerilor care urmează să părăsească sistemul de protecție;
 🎯 furnizarea de servicii sociale complexe pentru dobândirea abilităților de viață independentă;
 🎯 dezvoltarea și furnizarea unui program integrat de sprijin prin măsuri menite să faciliteze integrarea pe piața muncii tinerilor care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție;
 🎯 facilitarea participării la cursuri de calificare pentru 60 de tineri ai grupului țintă.
 
 Durata poiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanțare.


Alte sugestii

❄️În această perioadă, beneficiarii de ajutor social lucrează la curățarea de zăpadă și gheață a trotuarelor și spațiilor pietonale
𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 #ROVACCINARE în #PiatraNeamt
✅ Mii de pietreni au făcut propuneri și sesizări către Primăria Piatra-Neamț în anul 2020
Colectarea selectivă a deșeurilor și a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE)la Piatra-Neamț
𝐀𝐣𝐮𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭