Primăria Piatra-Neamţ se alătură Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ în promovarea aplicaţiei Bright Sky RO


Primăria Piatra-Neamţ se alătură Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ în promovarea aplicaţiei Bright Sky RO care oferă asistență și informații persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru o persoană cunoscută aflată într-o astfel de situaţie. Astfel clipul de promovare al campaniei va putea fi vizualizat la cele 5 infochioşcuri din municipiul Piatra-Neamţ, iar informaţii despre aplicaţie vor fi distribuite şi în mediul on-line prin canalele disponibile. Bright Sky RO informează populația despre abuz și semnele lui. 
Prin îndrumare și un ghid cu mijloace concrete, cetățenii pot afla care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze o victimă atunci când decide să iasă dintr-o relație abuzivă. Bright Sky RO este un instrument digital gratuit, aplicaţia fiind disponibilă în AppStore și Google Play store în limbile română, engleză și maghiară. 
Aplicația a fost dezvoltată și adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat al Fundației Vodafone România cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania. Lansarea acesteia a fost cu atât mai necesară în contextul pandemiei, dat fiind că majoritatea ţărilor au raportat creşteri ale cazurilor de violenţă domestică cauzate de izolare, teama de boală sau nesiguranță financiară.

Video

Alte sugestii

Întrerupere furnizare apă în cartierul Dărmănești - 13 mai 2021
Mândri de elevii noștri!
Cei mai mici voluntari ai Asociației Culturale „Eu cred” Tașca s-au alăturat campaniei ”Piatra Curată”
Asociațiile de proprietari continuă activitățile din cadrul campaniei Piatra Curată
ISU Neamţ, mereu în slujba oamenilor