Primarul Dragoş Chitic a înmânat steagul oraşului sportivilor de la ”Wild Canoeing Tour”


Un proiect inedit a început astăzi în judeţul Neamţ: 20 de sportivi în 10 caiace vor străbate România ”Din Ceahlău la Marea Neagră” pentru a reitera traseul plutaşilor de altădată şi pentru a promova frumuseţile ţării. Participanții la „Wild Canoeing Tour” și-au început aventura pe urmele plutașilor în comuna Ceahlău, iar în drumul lor spre Sulina sportivii au poposit şi la Piatra-Neamț la debarcaderul Bâtca Doamnei, în zona ”La Caiace”. Acolo a avut loc un eveniment în aer liber cu muzică folk, preparate tradiţionale şi concursuri de stand-up paddle, la care au participat și primarul Dragoș Chitic împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu. În încheierea evenimentului, primarul Dragoş Chitic le-a înmânat sportivilor steagul municipiului Piatra-Neamţ, pentru a-l purta până la finalul acestei inedite călătorii.

„Am participat cu deosebită plăcere la acest eveniment şi consider că este un proiect extrem de interesant, care sper să devină o tradiţie. Felicit organizatorii şi participanţii şi îmi exprim bucuria că avem în judeţul Neamţ Muntele Ceahlău şi astfel am avut onoarea de a fi judeţ de start pentru acest eveniment. Le-am înmânat sportivilor steagul oraşului Piatra-Neamţ ca un semn de preţuire pentru activitatea pe care o desfăşoară, mai ales că majoritatea participanţilor sunt din Piatra-Neamţ”, a declarat primarul Dragoş Chitic.


Aventura sportivilor se va încheia peste o săptămână la Sulina, cu o seară pescărească la care va participa cunoscutul canoist român
Ivan Patzaichin. Proiectul Wild Canoeing Tour (din Ceahlău la Marea Neagră) este o iniţiativă a Asociației Plai Verde, organizat în colaborare cu Asociația Green Ties, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț.

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City