Susținem voluntariatul și participarea activă a membrilor comunității locale în viața orașului


Susținem voluntariatul și participarea activă a membrilor comunității locale în viața orașului. Considerăm că voluntariatul are un rol important pentru dezvoltarea durabilă a oricărei comunități și suntem deschiși către toți cei care doresc să participe la proiecte și activități organizate în interesul public. ”Garda Voluntarilor de Piatra” este un proiect prin care dorim să îi aducem împreună pe toți cei care vor să se implice.

Andrei Carabelea: Voluntarii sunt inima comunității. Iar comunitatea nu poate crește sănătos fără implicarea celor care o formează. Așa cum știți, sunt un mare suporter al acțiunilor de voluntariat. Și din fiecare experiență am învățat extrem de multe lucruri. Despre mine, despre cei din jur, despre comunitate.
Astfel, bazându-mă pe dorința și capacitatea membrilor comunității locale de a se implica, vin în fața dumneavoastră cu un proiect în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 28 ianuarie prin care propun aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a activităților de voluntariat în cadrul Primariei Piatra-Neamț și al serviciilor publice din subordinea Consiliului Local. 
Așa cum denumirea generică o spune: „Garda Voluntarilor de Piatra’’ va reuni oamenii care ni se vor alătura și vor oferi sprijin în acțiuni umanitare, în cele de igienizare și protejare ale mediului, în campaniile sociale sau chiar suport în elaborarea și implementarea proiectelor de dezvoltare ce le vom desfășura la nivelul municipiului.
Cu acest program mizez mult pe dorința de a cultiva conștiința comunității prin promovarea spiritului și valorilor voluntariatului în beneficiul nostru, al tuturor.
Elevi, studenți, tineri, bătrâni, părinți, profesori, specialiști, comunitate de afaceri, vin către dumneavoastră cu îndemnul de a desfășura și promova activități de voluntariat în interesul public!

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
🚍Piatra Neamț - noi pași concreți către un transport public modern
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City