Primăria Piatra-Neamț alături de societatea Publiserv au asigurat stocurile cu material antiderapant necesar pentru sezonul rece și au pregătit utilajele de intervenție


Iarna se instalează încet, dar sigur și pe meleagurile nemțene. Pentru a evita incidentele sau disconfortul creat de precipitațiile din această perioadaă, Primăria Piatra-Neamț alături de societatea Publiserv au asigurat stocurile cu material antiderapant necesar pentru sezonul rece și au pregătit utilajele de intervenție.
S-au actualizat procedurile și programul de intervenție, astfel încât să se acționeze eficient și cu promptitudine pentru asigurarea circulației rutiere pe drumurile publice în caz de ninsori sau polei.
 Reamintim tuturor cetățenilor că, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliu local nr. 7/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra-Neamț, persoanele fizice (în cazul celor care locuiesc la casă) și asociațiile de proprietari, respectiv persoanele juridice au responsabilitatea îndepărtării zăpezii și a gheții din dreptul imobilelor și a incintelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea și a curățării țurțurilor de la streșini.
De asemenea, rugăm și conducătorii auto să dea dovadă de spirit civic și să parcheze automobilele astfel încât să nu stânjenească funcționarea utilajelor de curațare și deszăpezire a străzilor. Amenzile pot fi destul de mari în cuantum de 1000-1500 lei pentru persoanele juridice și de la 300-500 lei pentru persoanele fizice, în temeiul prev. art. 22 lit. b) din Hotărârea de Consiliu local nr. 7/2010.
Să nu uităm și de situația producerii unor accidente cauzate de căderea țurțurilor de la streașina imobilelor; răspunderea juridică revine proprietarilor acelor imobile, respectiv Asociațiilor de proprietari ca formă juridică sub care sunt constituiți proprietarii.
 
Prevenția înainte de toate! #iarna în #PiatraNeamt

Foto credit: Alex Pers

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City