Direcția de Urbanism din cadrul primăriei pietrene a depășit pragul de 1000 certificate de urbanism emise în acest an


Săptămâna aceasta, Direcția de Urbanism din cadrul primăriei pietrene a depășit pragul de 1000 certificate de urbanism emise în acest an, ceea ce înseamnă că cel puțin 1 din 100 de cetățeni ai orașului au solicitat informații de urbanism. Din acestea, mai mult de jumătate (60% mai exact) s-au concretizat prin autorizații de construire.
Doar în această primă jumătate a lunii decembrie, s-au emis 40 de certificate de urbanism și 20 de autorizații de construire.
Certificatul de Urbanism este un act de informare prin care se fac cunoscute condițiile de construire, de impozitare, de funcționalitate etc, necesare în vederea realizării unor investiții sau alte operațiuni imobiliare. Certificatele de urbanism se pot concretiza în autorizații de construire, în cazul în care solicitanții informațiilor își doresc acest lucru. De la caz la caz, durata de întocmire a unui certificat de urbanism diferă, în funcție de regimul fiecărei zone din municipiu pentru care se solicită informațiile.
Obtinerea certificatul de urbanism este prima etapă pentru construcție.

Pentru mai multe informații privind eliberarea acestui document puteti accesa: https://www.primariapn.ro/directia-urbanism-si-cadastru1

Alte sugestii

❄️În această perioadă, beneficiarii de ajutor social lucrează la curățarea de zăpadă și gheață a trotuarelor și spațiilor pietonale
𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 #ROVACCINARE în #PiatraNeamt
✅ Mii de pietreni au făcut propuneri și sesizări către Primăria Piatra-Neamț în anul 2020
Colectarea selectivă a deșeurilor și a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE)la Piatra-Neamț
𝐀𝐣𝐮𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭