✅ Municipiul Piatra-Neamț va avea 80 de stații de așteptare inteligente pentru transportul public


🚌 Acestea vor fi realizate printr-un proiect cu finanțare europeană, în toate zonele orașului,  pe principalele artere rutiere. 🔋 Stațiile vor fi dotate cu echipamente moderne și cu panouri fotovoltaice pentru susținerea sistemului de iluminat. Prin implementarea acestui proiect se dorește creșterea atractivității și confortului deplasărilor cu transportul public în comun  pentru pietreni și turiști. 
🖥 Noile stații de așteptare vor fi echipate cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru încărcarea smartphone-urilor, panouri fotovoltaice, camere inteligente ce permit analiza video și monitorizarea traficului, senzori de mediu. Călătorii vor avea acces în timp real la informații despre trafic și timpii de așteptare. 
🛠 Stațiile inteligente vor fi operate printr-un centru de comandă și control. Lucrările la centrul de comandă și control vor demara luna viitoare, iar  la stațiile propriu-zise în luna mai a acestui an. Proiectul va fi finalizat în anul 2022.   
💶 Valoarea finanțării europene în acest proiect este de 19.500.000 lei, respectiv peste 4 milioane de euro.
🚦 În paralel cu acest proiect, la Piatra-Neamț se derulează și alte proiecte cu finanțare externă pentru modernizarea coridoarelor de mobilitate și a transportului public, inclusiv achiziție de autobuze electrice. Toate aceste proiecte au o valoare totală de  127.800.000 lei. Beneficiile finale, după implementarea acestor proiecte de mobilitate, sunt creșterea calității vieții pietrenilor, precum și reducerea emisiilor de carbon.

Alte sugestii

Aveți o întrebare privind activitatea noastră? Verificați dacă găsiți răspunsul mai jos
Trei noi zone de agrement în cartierele Pietricica, Speranța și Văleni
Primăria Piatra-Neamț scoate la concurs 5 posturi vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului
Începând de astăzi, 10 februarie 2021, se pot face programări pentru vaccinare și în centrul de la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza" Piatra-Neamț
Anunț întrerupere furnizare energie electrică în Municipiul Piatra Neamț