𝐀𝐣𝐮𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭


Nu treceți indiferenți pe lângă cei fără adăpost și oferiți-le șansa de a fi îngrijiți în adăpostul situat pe str.Izvoare nr.151, unde persoanele asistate beneficiază de toate condițiile necesare, inclusiv hrană caldă – de 3 ori/zi, medicație pe bază de rețetă, măști de protecție și soluții dezinfectante, haine adecvate, evaluare și consiliere psihosocială, sprijin în vederea ieșirii din situația de vulnerabilitate socială și reintegrare în societate.
În această perioadă în care temperaturile au scăzut și condițiile meteorologice sunt nefavorabile, Municipiul Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, intervine 24 de ore din 24 pentru a identifica și sprijini toți oamenii străzii de pe raza municipiului și roagă cetățenii să apeleze la următoarele numere de telefon pentru a semnala situațiile în care observă oameni fără adăpost:
 
𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐫𝐚 𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐨𝐬𝐭: 
 0759.033.170 si  0233/214.168
𝐃𝐢𝐬𝐩𝐞𝐜𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞: 
 0233/231300

În subordinea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț funcționează Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost, cu o capacitate de 40 de locuri, care se pot suplimenta, dacă situația o impune. Centrul este deschis persoanelor care nu au locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condițiile de locuit pe baza resurselor proprii și care au domiciliul/ resedința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Piatra Neamț.

Important de știut că accesul beneficiarilor în adăpost se face doar după triajul epidemiologic al acestora, iar testarea persoanelor fără adăpost se face o dată la două săptămâni. Pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe angajații adăpostului, toate persoanele asistate, la părăsirea adăpostului primesc măști pentru a-și asigura protecția pe timpului zilei.

Alte sugestii

Altex donează patru hectare de teren autorităților locale pentru edificarea unui spital municipal în Piatra-Neamț
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Măsuri luate de Poliția Locală pentru aducerea la starea inițială a străzii Privighetorii după lucrările de înlocuire și reamplasare a conductelor și branșamentelor la rețeaua de gaze naturale, efectuate de firma furnizoare de utilități
✅Sesizare rezolvată
💡Știai că anul acesta orașul Piatra-Neamț va avea iluminat public inteligent la standarde europene?