Zece zone publice din Piatra-Neamț au de luna aceasta internet WI-FI gratuit


📌 Primăria Piatra-Neamț a finalizat în data de 17 iunie implementarea proiectului WI-FI for EU, finanțat cu fonduri europene, în valoare de 15.000 de euro. Proiectul constă în asigurarea de internet WI-FI gratuit în 10 zone publice din Piatra-Neamț, contribuția Uniunii Europene fiind de 100%. 

📌 Zonele în care s-au montat echipamente de furnizare a internetului WI-FI gratuit sunt:
 @ Zona magazinului Orion din cartierul Dărmănești
 @ Piața Ștefan cel Mare, în vecinătatea sensului giratoriu
 @ Zona pietonală de peste râul Cuiejdi
 @ Casa de Cultură a Sindicatelor
 @ Zona Bisericii Precista
 @ Parcul Zoo
 @ Stația de plecare a telegondolei din vecinătatea gării 
 @ Piața Agroalimentară Centrală
 @ Zona BCR de pe bd. Traian (cartierul Mărăței)
 @ Ștrandul Municipal.

📌 Conectarea la rețele WI-FI nu necesită vreo parolă, iar banda de emisie a internetului asigurată prin proiect, în fiecare dintre zonele enumerate, este de 30 Mbps.

🖋 „Municipiul Piatra-Neamț realizează pași importanți în implementarea conceptului de smart-city, iar acest proiect este unul dintre ei. Ne dorim să asigurăm servicii publice integrate de calitate, accesibile pentru toți cetățenii, și ne dorim ca, prin implementarea tuturor proiectelor de digitalizare pe care le avem în derulare, să minimalizăm deplasările cetățenilor la primărie, statul la ghișee, predarea de documente, toate operațiunile urmând să se deruleze electronic. De asemenea, acest proiect acoperă și necesitatea de informare facilă a turiștilor și a vizitatorilor. Foarte important este și faptul că finanțarea a fost asigurată în proporție de 100% de către Uniunea Europeană” , a declarat primarul Dragoș Chitic.

Alte sugestii

💡Proiecte viitoare pentru dezvoltarea municipiului Piatra-Neamț
Primăria Piatra-Neamț - 26 de proiecte europene în valoare de 53.5 milioane de euro, aflate în implementare cu contractele de finanțare semnate și termen de finalizare maxim anul 2022
Program Evidența Populației în zilele de 26 și 27 septembrie
Primăria Piatra-Neamț – finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea Cinematografului Cozla
Primăria Piatra-Neamț - Sistem bike sharing cu bani europeni