Bienala Națională de Artă Plastică „Lascăr Vorel”, ediția a XVI-a, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț


Data și ora:
Gazdă:
Piața Libertății 1, Piatra Neamț 610100, Romania

Despre

De peste două decenii, toamna, în an impar, FUNDAȚIA „VOREL” PIATRA-NEAMȚ organizează, una din cele mai prestigioase manifestari naționale de artă plastică : Festivalul Concurs Bienal Național de Arta Plastică „LASCĂR VOREL”.

De-a lungul celor 22 de ani, FUNDAȚIA „VOREL” PIATRA-NEAMȚ , a avut aceeași devotați si fideli parteneri: Complexul Muzeal Județean Neamț și Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Ediția din 2019, cea de a XVI-a, realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, se adresează artiștilor pictori, sculptori si graficieni, absolvenți ai universitatilor de arta, membrii ai U.A.P. din România.

Au răspuns invitației 133 artisti care etalează în sălile Muzeului de Artă Piatra-Neamț 178 lucrări de artă. Faptul că artiștii premiați si nominalizați la edițiile precedente sunt prezenți pe simeze si anul acesta este o dovadă a importanței pe care a dobândit-o Bienala de la Piatra-Neamț.

Programul manifestărilor cuprinde vernisajul expoziției Bienala de Artă Plastică „Lascar Vorel” Piatra- Neamț și festivitatea de premiere.

Juriul care va stabili și decerna Marele Premiu al Bienalei și premiile de pictură, grafică și sculptură este format din: prof. univ. dr. Liviu Suhar – pictor, prof. univ. dr. Constantin Catargiu – grafician, prof. univ. dr. Neculai Păduraru-scluptor, prof. dr. Vasile Duda – istoric si critic de artă, prof. Costin Neamțu – pictor.

Anunțarea premiilor și vernisajul expoziției celei de a XVI-a ediții a Bienalei Naționale de Artă plastică „Lascăr Vorel” vor avea loc la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, vineri, 25 octombrie 2019, ora 17.00.

Expoziția va fi deschisă publicului vizitator in perioada octombrie-decembrie 2019.

Informații furnizate de Maria Huminiuc, coordonator proiect – Fundația Vorel

Fotografii