Expoziția Triptykon


Data și ora:
Miercuri, 04 Mai 2022 - Joi, 30 Iunie 2022
10:00 - 18:00
Gazdă:

Mihai Eminescu, 10, Piatra Neamt, Romania

Despre

𝐓𝐑𝐈𝐏𝐓𝐘𝐊𝐎𝐍 - 𝐔𝐍 𝐓𝐑𝐈𝐏𝐓𝐈𝐂 𝐄𝐗𝐏𝐎𝐙𝐈𝐓̦𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍

𝐌𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝟒 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟕.𝟎𝟎 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚̆ 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚-𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦ vom deschide expoziția de pictură TRIPTYKON, cu participarea artiștilor bucureșteni JAN ALBU, MATEI ENRIC ȘI LAURENȚIU MIDVICHI. 

Proiectul celor trei artiști contemporani, prezintă un triptic expozițional în care fiecare discurs plastic, prin originalitatea și sinceritatea sa, coagulează un amplu spectacol vizual unitar, dar în același timp și divers. 
 
Absolvent al Universității Naționale de Arte București, 𝐋𝐀𝐔𝐑𝐄𝐍𝐓̦𝐈𝐔 𝐌𝐈𝐃𝐕𝐈𝐂𝐇𝐈 are o importantă activitate expoziţională, atât în țară cât şi în străinătate si este laureat al unui important număr de premii naţionale pentru pictură şi grafică. Printre cele mai importante expoziţii se numără  „Fibras de silêncio", Clube Literário do Porto, Portugalia, 2010, „Studii despre orbire", Galeria Millennium, Lisabona  2013, ,,Organische Mechanisme", FIVE PLUS Art Gallery, Viena, 2018, „RETINARIUM", Sala Brâncuşi - Palatul Parlamentului, București 2018 şi cea mai recentă, „DESTRUCTURARE", E.M. Art Gallery, Deva 2020.
 
Cu peste 20 de expoziții personale și colective, cu lucrări în colecții particulare în țară dar și în Franța, Germania, Anglia, SUA, Israel,  𝐉𝐀𝐍 𝐀𝐋𝐁𝐔 foloseşte în arta sa, istoria ca motiv.
𝐌𝐀𝐓𝐄𝐈 𝐄𝐍𝐑𝐈𝐂 a participat la peste 50 de expoziții de grup și a organizat 11 expoziții personale, naționale și internaționale.  A expus la Muzeul de Artă din Piatra Neamț în 2019, alături de Mircea Roman, Valeriu Mladin, Mirela Trăistaru și Daniel Crăciun. Dintre expozițiile importante amintim: “Teoria" la Galeria "Lascăr Vorel" din Piatra-Neamț 2018, ,,Solve et Coagula’’Galeria Alchemia 2013, ,,Gotic” din 2008, ,,Identități” din 2011 (unde a expus alături de Valeriu Mladin, Alma Redlinger și Roman Țolici), expoziții deschise în București. De asemenea, a expus la a cincea ediție a EU Open House (2011, Ambasada Română din Washington și Biblioteca din Cleveland Park, SUA).

Expoziția poate fi vizitată în perioada 𝟒 𝐦𝐚𝐢 – 𝟑𝟎 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐭̦𝐢 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚̆, 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎.𝟎𝟎 – 𝟏𝟖.𝟎𝟎 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚̆ 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚-𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦.