Femeia, al cincilea anotimp


Data și ora:
Gazdă:

Piața Ştefan cel Mare, nr. 14, Piatra Neamt, Romania, 610101
Organizator:

Despre

Ultimul concert dedicat femeii, cel de al cincilea anotimp al vieții.
Concert oferit de TUDOR GHEORGHE la PIATRA NEAMT, 26 octombrie 2019, intre orele 19.00-21.00, la Cinema Mon Amour(Dacia Panoramic)
Despre artist(date biografice) Născut la 1 august 1945 în comuna Podari județul Dolj într-o familie de țărani având o copilărie, dar mai ales o adolescență, dificile - tatăl cântăreț de biserică arestat și deținut politic la Aiud- Tudor Gheorghe îsi termină studiile liceale la Craiova la Colegiul Nicolae Bălcescu urmând apoi Institutul de Teatru Bucuresti absolvind în 1966 clasa de actorie.
Este angajat în același an la Teatrul National Craiova devenind astfel la numai 21 de ani cel mai tânăr actor din țară.
După rolurile jucate în studenție debutează pe scena Naționalului craiovean in Paznicul tânar din ”Cocosul negru” de Victor Eftimiu un debut destul de modest dar care marca începutul carierei pe care avea să o construiască prin talent, multă muncă și abnegatie, ajungând unul dintre cei mai cunoscuți si iubiți actori români.
După trei ani de studiu asiduu in 1969 Tudor Gheorghe iese la rampa cu primul sau recital : ”Menestrel la curtile dorului”. Succesul a fost nemăsurat. Pentru prima dată în România, un om, o chitară, farmecul și poezia țintuiau în sală sute de spectatori pentru un timp record : aproape două ore fară pauză. Din anul 1969, anul primului recital și până astăzi, Tudor Gheorghe a realizat nu mai putin de 35 spectacole-recital de muzică și poezie.

Fotografii