Jazz On The Rocks- NEAMT MUSIC FESTIVAL


Data și ora:
Gazdă:

Strada Cetăţii, Târgu Neamț 615200, Romania

Despre

Trio Jazz – Omri Mor & Band

Jazz on the rocks-
Concertul-eveniment care leagă contrariile, șterge diferențele și îmbracă dualitatea cea mai neobișnuită a Festivalului din acest an. Pianistul isrealian Omri Mor, împreună cu basistul francez Michel Alibo și percuționistul algerian Karim Ziad pătrund pe poarta istoriei Moldovei, pentru a face din vechea Cetate Neamț un spațiu al artei și întâlnirii multiculturale. În locul pe care Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, nu reușea să-l smulgă din mâinile lui Ștefan cel Mare, unde nici Jan Sobieski, salvatorul Vienei de asaltul otoman, nu reușea să pătrundă, în care Vasile Lupu și-a ascuns averea și pe care Dimitrie Bolintineanu l-a folosit drept cadru pentru poezia Muma lui Ștefan cel Mare, cu un puternic impact în conștiința națională, trei muzicieni extraordinari vă invită să vă lăsați antrenați de ritmurile și armoniile pline de energie ale jazzului contemporan, acolo unde altădată răsunau obuzele și strămoșii își apărau glia.

Pianist, compozitor și aranjor, Omri Mor abordează atât repertoriul clasic, cât și pe cel de jazz și al muzicii arabo-andaluze. Născut în Israel, în 1983, a început să cânte la pian la vârsta de șapte ani. O vreme, s-a bazat în studiu aproape exclusiv pe auz, chiar și când învăța sonate de Beethoven, dezvoltânduși astfel un simț muzical ieșit din comun. Încă de la 14 ani a intrat în contact cu jazzul și world music, grație întâlnirii cu mari maeștri ai genului, printre care Arnie Lawrence șiNino Bitton, în același timp studiind muzică clasică cu prof. Benjamin Oren.

De-a lungul timpului, a colaborat în genuri muzicale dintre cele mai diferite cu numeroși artiști importanți. Este membru al Avishai Cohen’s Jazz trio, pianist în formația lui Karim Ziad, precum și în Algerian Chaâbi Orchestra El Gusto. De asemenea, a apărut ca solist de muzică clasică alături de numeroase orchestre simfonice. Anul trecut, Omri Mor și-a lansat albumul de debut “It’s about time!”, în momentul în care limbajul său muzical a ajuns la vârf. Compozițiile proprii, pline de expresivitate, sunt emblematice pentru diversele influențe muzicale și etalează abilitățile sale pianistice. Pe album apar și partenerii săi de scenă din această seară, împreună cu care Omri Mor a creat o conexiune specială.

Fotografii