Hora Unirii


Data și ora:
Gazdă:

Ştefan cel Mare, Piatra Neamt, Romania, 610101

Despre

Primăria Municipiului Piatra-Neamț organizează vineri, 24 ianuarie 2020 evenimentul “Hora Unirii”, dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Cu această ocazie, avem onoarea de a vă invita,vineri 24 ianuarie, începând cu ora 11:00, pe platoul Curţii Domneşti, în faţa Primăriei Municipiului Piatra-Neamț la tradiționala „Horă a Unirii”.

Programul evenimentului este următorul:

11:00 – Deschiderea evenimentului;

11:05 – Intonarea Imnului Naţional ;

11:10 – Cuvântul oficialităţilor;

11:25 – Hora Unirii;

11:40 – Spectacol folcloric realizat de Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte ” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

Dragoș Chitic: „Continuăm tradiția de a marca această importantă zi din istoria românilor cu evenimentul Hora Unirii, ajuns la cea de a VII-a ediție, Sperăm că și anul acesta vom avea un public numeros pentru a marca momentul în care Alexandru Ioan Cuza a înfăptuit un pas important în formarea României Mari. Vă invit pe această cale să dăm mână cu mână vineri 24 ianuarie de la ora 11 în Piața Curtea Domnească.”

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Piatra-Neamț în parteneriat cu Garnizoana Piatra-Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare" Neamț .

Fotografii