1️⃣0️⃣ motive să îți petreci vacanța la Piatra-Neamț


1️⃣ Natura 🏞️🌲

 Dacă iubești natura, la Piatra-Neamț vei descoperi locuri inedite și peisaje unice care te vor impresiona în orice anotimp. Orașul este așezat într-un cadru natural de excepție, fiind înconjurat de dealuri și munți și străbătut de apele Bistriței și Cuejdiului. Poți face drumeții pe jos, cu bicicleta sau chiar călare pe culmile din împrejurimi, iar pe Muntele Cozla se poate ajunge cu telegondola. De sus, în zilele senine poți zări în depărtare Ceahlăul și salba de lacuri de pe cursul râului Bistrița.

📷 Foto credit: Samsara

2️⃣ Aer curat 🌈🍃

Suprafața mare de spații verzi și păduri din oraș și din împrejurimi face ca în zonă calitatea aerului să fie ridicată, iar nivelul de poluare redus. Aceasta este permanent monitorizată, iar rezultatele măsuratorilor se regăsesc pe un panou în zona centrală a orașului. 
🏆Într-un top al orașelor din perspectiva percepției locuitorilor asupra calității aerului, Piatra-Neamț se situează pe locul 5 la nivel național. 

3️⃣ Distanțarea 😷🔛

Micul târg al Pietrei și-a păstrat farmecul de altadată. Este locul unde poți evita aglomerația și stresul specifice marilor orașe. Te poți plimba și relaxa în voie în parcurile orașului, în zona centrului istoric, pe aleile din ștrand sau pe traseele turistice din împrejurimi. 
 

4️⃣ Diversitate👌🎈

La Piatra-Neamț găsești munte, tradiție și modernitate, cultură și spiritualitate, relaxare și distracție. Este o destinație potrivită pentru familiile cu copii, pentru cupluri sau pentru tineri în căutarea aventurii. Orașul este un ideal punct de plecare pentru a explora împrejurimile, fie că ești pasionat de natură, de istorie, artă populară sau vrei sa pornești în pelerinaje către mănăstiri.

📷 Foto credit: Alex Pers 

5️⃣ Curățenie și siguranță ✨

Pietrenii, dar și turiștii apreciază Piatra-Neamț ca fiind un oraș cochet și curat, în permanentă schimbare și dezvoltare. Frumusețile oferite de cadrul natural sunt completate de amenajări urbanistice și toate pot fi admirate în tihnă, în orice moment al zilei.6️⃣ Peisaje 🏞️

Esti pasionat de fotografie? Oriunde în Piatra-Neamț vei putea surprinde în imagini locuri și oameni frumoși, monumente, biserici, statui și secvente din viața orașului. Un răsărit surprins de la Cetatea Dacilor, o panorama asupra Văii Bistriței de pe Cozla, un apus de soare pe Lacul Bâtca Doamnei sunt doar câteva sugestii pentru priveliști uimitoare și fotografii splendide. Multe altele așteaptă să fie descoperite.

📷 Foto credit: Alex Pers
 

7️⃣ Istorie ⚔️

Datorită cadrului natural favorabil, teritoriul orașului Piatra-Neamț a fost locuit încă din Epoca Pietrei. Stau dovadă mărturiile arheologice cu o vechime de aproximativ 30 000 de ani descoperite la Poiana Cireșului ce atestă existența în aceste locuri a unei importante așezări umane. Astfel, la Piatra-Neamț se regăsește un important patrimoniu rămas de la civilizația Precucuteni-Cucuteni, una din cele mai importante civilizații ale Europei vechi.
Ruinele Cetații Dacice de pe Bâtca Doamnei și Curtea Domnească ctitorită de Ștefan cel Mare sunt cele mai importante vestigii păstrate peste timp. 

8️⃣ Cultură 🎭

La Piatra-Neamț poți vizita muzee, case memoriale, galerii de artă, biserici vechi și noi, obiective unice care atrag turiști români și străini deopotrivă. În zona centrului istoric se află câteva dintre muzeele orașului: Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni. Este unicul muzeu din România dedicat exclusiv civilizației Cucuteni, care adăpostește cea mai importantă colecție de artă eneolitică din Sud-Estul Europei.  În apropiere se află și Sinagoga Baal Shem Tov, printre cele mai vechi din țară și unica sinagoga de lemn din Estul Europei păstrată integral.

9️⃣ Gastronomia 🍽️

Diversitatea gastronomică pe care o întâlnești în restaurantele din Piatra-Neamț întrece așteptările celor mai exigenți gurmanzi. Atât cei care preferă preparatele tradiționale moldovenești pregătite după rețete străvechi, cât și cei care caută delicii din bucătăriile internaționale vor avea ce să aleagă din meniurile restaurantelor și teraselor din oraș. 

🔟 Prețurile 💰

La Piatra-Neamț poți petrece atât o vacanță cu buget redus, cât și un sejur de lux. Oferta de cazare în oraș și în împrejurimi este una variată ca preț, categorie, poziționare, regim de masă, specific și dotări. În pensiunile de 2 stele prețul pentru o noapte de cazare este de la 100 de lei pe noapte, iar pentru condiții de 4 stele costurile pornesc de la 300 de lei. 
 

Alte sugestii

Se închide circulația în Piața Ștefan cel Mare începând de astăzi până pe 27 iunie
S-a deschis Ștrandul Tineretului!
Informații despre parcările de reședință din Piatra-Neamț
Proiecte de consolidare și refacere pentru podurile din Piatra-Neamț
Punctul de belvedere de pe Cozla va fi modernizat