Activități derulate de Primăria Piatra-Neamț pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile


Activitățile pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile au continuat și în această săptămână!
💎Spălarea strazilor cu dezinfectant, într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului;
💎Dezinfectarea scărilor de blocuri de locuințe, etapizat pe cartiere și zile. Luni 27 aprilie finalizăm a doua trecere pe la fiecare dintre cele 1806 scări de bloc din oraș;
💎Dezinfectarea spațiilor publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere, conform programului anunțat.
💎Dezinfectarea zilnică a spațiilor municipalității accesate de cetățenii orașului: Piața Centrală și piețele de cartier, cladirea Forum Center etc.
💎Oferim zilnic hrană și produse de igiena personală, persoanelor aflate în carantină în Piatra Neamț, sprijinim persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.
🤝Ne deplasăm zilnic, prin asistenții sociali, la persoanele vârstnice pentru a le ajuta. Am distribuit peste 400 de pachete cu produse alimentare donate de firme sau asociații umanitare.
🤝Am pus la dispoziția populației numere de telefon dedicate, care pot fi apelate în perioada stării de urgență.
🤝Am finanțat achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale și sprijinirea vârstnicilor, prin intermediul unor asociații umanitare.
❗,,Nu mai este mult până la încheierea stării de urgență, când vor fi luate măsuri de relaxare, valabile pentru toți. Haideți să continuăm să dăm dovadă de responsabilitate autoprotejându-ne și respectând deciziile autorităților. Depinde mult prevenirea și limitarea infectării, scurtarea perioadei de criză și revenirea la o viață normală, de fiecare dintre noi.
Vă doresc multă sănătate tuturor!", Dragoș Chitic.

Alte sugestii

Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu
Toate unitățile școlare din municipiul Piatra-Neamț și-au primit elevii din clasele terminale în condiții de maximă siguranță sanitară
1️⃣0️⃣ motive să îți petreci vacanța la Piatra-Neamț
Sprijinirea vârstnicilor și a altor persoane vulnerabile rămâne o prioritate pentru Primăria Piatra-Neamț în această perioadă
Noi măsuri de relaxare a restricțiilor în România care vor intra în vigoare de la 1 iunie