Informații despre parcările de reședință din Piatra-Neamț


Prin Hotărârea Consiliului Local Piatra-Neamț votată astăzi, 15 iunie, parcările de reședință trec în administrarea societății Parking SA. Este o măsură luată pentru a ieși din situația de criză în care se află municipiul Piatra-Neamț în ceea ce privește serviciul de administrare a parcărilor de reședință, blocat în acest moment de acțiunea în instanță a Instituției Prefectului Județului Neamț.
 
Urmează ca Primăria să încheie un contract cu societatea Parking, iar imediat după acesta va fi semnat, vom anunța public toate informațiile pe care cetățenii trebuie să le știe în vederea încheierii contractelor pentru locurile de parcare de reședință.
 
Pentru contractarea locurilor de parcare va fi folosită o aplicație, care urmează să fie recepționată de Primărie și pe care o va preda ca bun de retur către Parking SA. Aplicația va simplifica și transparentiza procesul de contractare a unui loc nou de parcare și de prelungire a contractelor pentru locurile de parcare de reședință.
 
Noile tarife aprobate astăzi vor fi de 175 lei/an pentru persoane fizice și 350 lei/an pentru persoane juridce. Creșterea tarifelor a fost necesară în primul rând pentru a putea demara investițiile pentru rezolvarea pe termen mediu și lung a problemei locurilor de parcare insuficiente din oraș și pentru a asigura un serviciu de administrare a parcărilor de calitate.
 
Toate informațiile despre parcările de reședință și alte informații de interes local vor fi anunțate pe canalele oficiale de comunicare:
 

Alte sugestii

Se închide circulația în Piața Ștefan cel Mare începând de astăzi până pe 27 iunie
S-a deschis Ștrandul Tineretului!
Proiecte de consolidare și refacere pentru podurile din Piatra-Neamț
Punctul de belvedere de pe Cozla va fi modernizat
Piatra Fest – Zilele Orașului 2022