Mândri de elevii noștri!


5 elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț au fost felicitați astăzi de primarul Andrei Carabelea pentru performanța înregistrată la concursul „National Space Society – Space Settlement 2021” organizat de NASA. 
Din peste 6000 de elevi participanți din întreaga lume, elevii pietreni sub coordonarea profesorului Dan Oniciuc au fost recompensați cu mențiune. 
În cadrul competiției elevii au avut ca temă să își imagineze și să creeze o comunitate spațială care să funcționeze autonom undeva în Univers. Proiectul echipei de la Piatra-Neamț s-a numit Bendis, zeița dacică a Lunii. Este vorba despre o navă spațială locuită de o societate complexă, gândită în cele mai mici detalii, cu  tot felul de dotări care să asigure supraviețuirea și buna conviețuire. 
Bărbieru Tudor, Bistriceanu Traian, Scurtu Iancu-Matei, Verdeanu Mircea-Matei, Zagarin Tudor-Ioan sunt elevi în clasa a X-a, pasionați de fizică, filosofie, sociologie si istorie. 
Domnul profesor Dan Oniciuc este cel care le-a insuflat această pasiune și i-a sprijinit în realizarea proiectului, punând astfel în valoare cunoștințele elevilor, dar și creativitatea lor, spiritul de echipă și cel competițional. 
Îi felicităm, le urăm succes în toate proiectele viitoare și îi asigurăm că le vom oferi sprijin atunci când vor avea nevoie.

Alte sugestii

Primăria Piatra-Neamț / Newsletter 8
Unde se lucrează în Piatra-Neamț
Întrerupere furnizare apă în Municipiul Piatra Neamț - 17.09.2021
Ample lucrări de reparații pe Strada Fermelor
Unde se lucrează în Piatra-Neamț (6 - 10 septembrie 2021)