Măsuri care se vor aplica începând cu data de 15 mai în municipiul Piatra-Neamț


📌Se vor deschide începând cu data de 15 mai : parcurile publice, Ștrandul municipal - cu excepția locurilor de joacă, a zonelor de bazine și grătare care rămân închise, Stadionul municipal pentru sporturi individuale, inclusiv pentru alergarea liberă a pietrenilor pe pista de atletism , Bazarul din strada Muncii, parcul Zoo. Pentru toate aceste obiective care se redeschid începând cu data de 15 mai se vor aplica măsuri speciale pentru prevenirea infectării populației (dezinfecția periodică, distanțarea socială, limitarea numărului de persoane care au acces simultan etc).
📌Clădirea Forum Center se va deschide pentru toate activitățile permise prin Legea privind unele măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, adoptată de parlament.
📌Rămân închise deocamdată: locurile de joacă, Sala Polivalentă (până la noi reglementări din partea Ministerului Tineretului și Sportului), Baia Comunală (zonele de piscină, saună și fitness), creșele, precum și cele două centre sociale de zi pentru copii.
📌Telegondola va rămane închisă, este în discuție posibilitatea repornirii începând cu ultimul weekend din luna mai, cu respectarea unor măsuri speciale de protecție a călătorilor.
📌Referitor la unitățile de învățământ, am avut o discuție aplicată la Inspectoratul Școlar General al Județului Neamț cu domnul Mihai Obreja. ISG Neamț va transmite fiecărei unități școlare setul de măsuri de protecție care trebuie aplicate, conform reglementarilor luate la nivel național, pentru perioada 2-12 iunie în care elevii din clasele terminale revin la școală. Va fi monitorizat modul în care sunt aplicate aceste măsuri. Primăria Piatra-Neamț va asigura resursele financiare necesare fiecărei unități școlare pentru implementarea măsurilor de protecție dispuse. În acest sens, chiar în această perioadă centralizăm solicitările venite de la fiecare unitate școlară din municipiul Piatra-Neamț, urmând să facem alocările bugetare necesare.
📌Referitor la transportul public de persoane, care în municipiul Piatra-Neamț și localitățile limitrofe este gestionat de ADI URBTRANS, am discutat cu directorul URBTRANS, domnul Ion Cucoreanu. A fost transmis operatorilor de transport persoane și s-a solicitat acestora implementarea setului de măsuri stabilite de la nivel național pentru protejarea publicului călător împotriva infectării cu noul coronavirus. ADI Urbtrans va face verificări în teren referitoare la aceste aspecte, va monitoriza modul în care se desfășoară transportul public de persoane începând cu data de 15 mai și va interveni asupra programului de transport și a numărului de mijloace de transport aflate în operare ori de câte ori va fi necesar, pentru a asigura un transport public de persoane fără riscuri pentru călători. Fac un apel și la publicul călător să respecte măsurile specifice de prevenire a infectării atunci când se deplasează cu mijloacele de transport în comun.

✔Dragi pietreni!
Astăzi se încheie starea de urgență instituită la nivelul întregii țări. Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles importanța respectării măsurilor de protecție și a deciziilor luate de autorități. Va fi instituită starea de alertă și urmează o nouă etapă importantă în aceasta criză generată de coronavirus, etapă în care sunt relaxate măsurile stabilite de autorități. Dar, trebuie sa fim conștienți de faptul că pericolul infectării încă există și virusul ne poate îmbolnăvi în orice moment. Haideți să ne comportăm în așa fel încât să ne protejăm cât mai bine atât pe noi, cât și pe semenii noștri, pentru ca numărul infectărilor să scadă și să putem reveni cât mai curând la o viata normală! Vom reîncepe să ne bucurăm de natură, de vremea caldă de afară, dar vă rog să respectați distanțarea socială și să purtați masca de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun și, preventiv, chiar și în alte locuri aglomerate. Este foarte important să continuăm să fim responsabili. Prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus va depinde în continuare, cel mai mult, de fiecare dintre noi.
Vă doresc multă sănătate tuturor!

Alte sugestii

Programul muzeelor nemțene în minivacanța de 1 Decembrie
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu