Muntele Ceahlău

Atractie naturala / Imprejurimi


Address

Ceahlău Massif, Romania

Despre

Masivul Ceahlău este cel mai înalt din Munţii Bistriţei din grupa Carpaţilor Moldo -Transilvăneni, fiind totodată şi unul din munţii cu cea mai mare importanţă turistică din Carpaţii Orientali. Masivul Ceahlău este situat pe teritoriul judeţului Neamţ, la mică distanţă de oraşul Bicaz şi de lacul Izvorul Muntelui. Vârful său cel mai înalt este Ocolaşul Mare, cu altitudinea de 1907 m, vârful Toaca măsurând 1904 m.

Sunt 7 trasee turistice marcate pe Ceahlău cu grad de dificultate mediu şi mare, cu două locuri principale de pornire: Izvorul Muntelui (lângă Bicaz) și Durău. (2 dintre ele sunt cu plecare din comuna Bicazul Ardelean, respectiv satul Neagra).
Poate că cele mai provocatoare sunt cele 3 trasee cu plecare din Izvorul Muntelui, dar și cele din Durău, care oferă experiențe deosebite. Acestea permit și celor mai puțin experimentați să guste ceva din trăirea pe care ți-o dă Ceahlăul.

Cei care nu urcă până sus, la Dochia sau pe Toaca, ci doar până la Fântânele sau până la Cascada Duruitoarea, se vor bucura de peisaje de neuitat și pe aceste trasee. Chiar și de jos, din stațiune, Muntele Ceahlău oferă o priveliște de vis.

“Priveam fără de țintă-n sus 

Într-o sălbatică splendoare

Vedeam Ceahlăul la apus, 

Departe-n zări albastre dus,

Un uriaș cu fruntea-n soare,

De pază țării noastre pus. “

(George Coşbuc)

Photo Gallery

Alte sugestii

Mănăstirea Nechit

Imprejurimi

𝐑𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚ț𝐢𝐚 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥ă 𝐂𝐡𝐞𝐢𝐥𝐞 Ș𝐮𝐠ă𝐮𝐥𝐮𝐢-𝐌𝐮𝐧𝐭𝐢𝐜𝐞𝐥𝐮

Atractie naturala

Via Ferrata Astragalus

Atractie naturala

Mănăstirea Horaița

Imprejurimi

Mănăstirea Horăicioara

Imprejurimi