Noi măsuri de relaxare a restricțiilor în România care vor intra în vigoare de la 1 iunie


Preşedintele Klaus Iohannis a susținut, astăzi, o declarație de presă la finalul ședinței cu premierul Ludovic Orban, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu alți miniştri, pe tema noilor măsuri de relaxare.

Principalele măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie:

📌se redeschid terasele. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control.
📌se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă.
📌va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă.
📌vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maxim 500 de spectatori, aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă.
📌deplasările în afara localității vor fi libere, fără declarații.
📌competițiile sportive se vor putea relua pentru sporturile care se practică afară, fără sporturile de contact; competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori.
📌Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost anunțate. Pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. Și pentru Bacalaureat va fi o a doua sesiune, în august, așa cum era organizată în mod obișnuit.

Alte sugestii

Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu
Toate unitățile școlare din municipiul Piatra-Neamț și-au primit elevii din clasele terminale în condiții de maximă siguranță sanitară
Sprijinirea vârstnicilor și a altor persoane vulnerabile rămâne o prioritate pentru Primăria Piatra-Neamț în această perioadă
O veste foarte bună pentru cetățenii din municipiul Piatra-Neamț și alte localități din jurul reședinței județului Neamț