O veste foarte bună pentru cetățenii din municipiul Piatra-Neamț și alte localități din jurul reședinței județului Neamț


🔹️Conform precizărilor făcute de către Grupul de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României pentru perioada crizei sanitare generată de virusul SARS Cov 2,
se poate circula fără declarație pe propria răspundere în toate localitățile din jurul municipiului Piatra-Neamț situate în perimetrul asimilat Zonelor Metropolitane definit de lege, adică pe o rază de 30 km față de Piatra-Neamț.
🔹️Conform inițiativei Primăriei Piatra-Neamț de constituire a Zonei Metropolitane Piatra-Neamț, localitățile din raza de 30 km față de municipiul Piatra-Neamț sunt următoarele :
Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni,Alexandru Cel Bun, Pângărați, Tarcău, Bicaz etc.
✒️Primarul Dragoș Chitic: „Mulțumesc domnului prefect George Lazăr, cu care am avut o discuție pe acest subiect, pentru deschiderea manifestată, implicarea și sprijinul acordate în clarificarea acestui aspect! În discuția avută, domnul prefect George Lazăr a menționat că analizează și varianta emiterii unor hotărâri la nivel județean care să întărească această prevedere, benefică mai ales pentru deplasarea la locul de muncă a salariaților care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu în interiorul Zonei Metropolitane Piatra-Neamț."

❗„16 MAI 2020, ora 15:05, Grupul de Comunicare Strategică
Întrebări frecvente - stare de alertă

Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa ?

Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov."

Alte sugestii

Programul muzeelor nemțene în minivacanța de 1 Decembrie
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu