Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4


Noua grădină publică

Pe data de 22 aprilie, s-a votat pentru transformarea grădinii zoologice în grădină publică. A fost un subiect mult discutat în spațiul public, s-a ținut cont de părerea cetățenilor și toate temerile exprimate au primit răspunsuri.
Mai multe detalii găsiți aici…

Bugetul municipiului Piatra Neamț a fost aprobat în unanimitate. Practic, toți consilierii au găsit formula consensului și au dat un vot pentru pietreni, pentru oraș, pentru dezvoltare. Și un punct important care a dus la bugetul de astăzi a fost prima dezbatere reală pe care instituția a organizat-o alături de pietreni. 
Forma finală a bugetului o găsiți aici...


Ne dorim să transformăm critica într-o atitudine constructivă. Haideți să decidem cu toții pentru binele comunității. Avem nevoie de fiecare pietrean pentru a reuși asta. Așteptăm cu mare interes opiniile dumneavoastră cu privire la toate cele trei regulamente puse în dezbatere publică, pe adresa oficială de e-mail: infopn@primariapn.ro și la registratura instituției (Camera 20).

Invităm toți pietreni să facă primul pas către acasă. E momentul nostru, al oamenilor buni să construim #nouaPiatra
Postarea originală o găsiți aici...

Am avut parte de o acțiune extraordinară, cu oameni minunați și plină de energie pozitivă. Împreună cu partenerii noștri din Asociația Act for Tomorrow și cu ajutorul voluntarilor am contribuit la un mediu sănătos în comunitatea noastră. Putem spune că vom lăsa o moștenire importantă generațiilor viitoare.
Sinteza zilei de 10 aprilie o găsiți aici...

  • Alături de societățiile primăriei Piatra Neamț am ecologizat întreg municipiul după un calendar bine stabilit. Mai multe detalii aici...
  • Ușor-ușor, ne învingem propriile prejudecăți. Prin dialog și cooperare orice este posibil. Trebuie doar să lăsăm prejudecățile deoparte și să înțelegem că #nouaPiatra suntem toți, inclusiv cartierul  Văleni II. 
  • De la cluburi sportive, instituții publice, asociații de proprietari, ONG-uri, copii din Centrele de sprijin, dar și foarte mulți voluntari din comunitatea noastră au ales să se implice în proiectul #PiatraCurată, un frumos exemplu oferit comunității, pentru care nu putem decât să le mulțumim! 

  • Se lucrează la amenajarea parcurilor din cartierele Pietricica, Speranța și Văleni! Mai multe informații găsiți aici...
  • S-a început înlocuirea corpurilor de iluminat prin proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public. Implementarea acestor proiecte generează un impact pozitiv atât din punct de vedere economic, cât și pentru mediu, ca urmare a reducerii consumului, precum și a scăderii emisiilor de CO2. Mai multe detalii aici... 

Din peste 6000 de elevi participanți din întreaga lume, elevii pietreni sub coordonarea profesorului Dan Oniciuc au fost recompensați cu mențiune la concursul „National Space Society – Space Settlement 2021”.
Continuarea aici...

În ședința ordinară din 22.04.2021 au avut pe masa de lucru 31 de proiecte.
Lista cu toate proiectele de hotărâre o găsiți aici!

Pentru că dorim să răspundem constant întrebărilor dumneavoastră și să prezentăm cât mai bine activitatea noastră, am lansat o rubrică de #ÎntrebăriFrecvente
Lista actualizată o găsiți aici…

Tu știi cum poți raporta o problemă de salubritate în orașul nostru?
Folosește aplicația Piatra-Neamț City App, simplu și rapid. 
Pașii ce trebuiesc urmați îi găsiți aici...

Alte sugestii

Se închide circulația în Piața Ștefan cel Mare începând de astăzi până pe 27 iunie
S-a deschis Ștrandul Tineretului!
Informații despre parcările de reședință din Piatra-Neamț
Proiecte de consolidare și refacere pentru podurile din Piatra-Neamț
Punctul de belvedere de pe Cozla va fi modernizat