Primăria Piatra-Neamț - Sistem bike sharing cu bani europeni


Sistemul va fi realizat din bani europeni, cu o finanțare de 2.556.000 euro, contribuția municipalitătii pietrene fiind de doar 2% din această valoare. 
Proiectul, la care vor începe lucrările de anul viitor, cuprinde realizarea a 22 de stații pentru închiriere biciclete în toate cartierele orașului, în punctele cheie, în zonele cele mai tranzitate de locuitori dar și de turiști. Majoritatea stațiilor pentru închirierea bicicletelor vor fi amplasate pe străzile pe care sunt pregătite proiecte europene cu rețele de piste pentru biciclete. Cele 220 de biciclete (160 clasice și 60 electrice) disponibile în cele 22 de stații vor putea fi închiriate prin achiziționarea de tichete de la automate pentru eliberarea cardurilor care vor fi amplasate în 10 dintre cele 22 de stații. 
Alte două proiecte europene menite să încurajeze mersul pe bicicletă și să reducă emisiile de carbon vor debuta la începutul anului viitor. Este vorba despre modernizarea și reconfigurarea coridorului urban de transport (inclusiv realizarea de piste pentru bicicliști): B-dul Traian – Piața Mihail Kogălniceanu – B-dul Decebal, proiect în valoare de 5.600.000 euro, și modernizarea și reconfigurarea străzii Mihai Viteazu (inclusiv realizarea de piste pentru bicicliști), în valoare de 3.063.000 euro. 
*imagine cu titlu de prezentare

Alte sugestii

🛑 Restricționări ale circulaţiei rutiere în Piatra-Neamț în perioada următoare!
Plata indemnizatiilor membrilor comisiilor de votare
Întrerupere furnizare apă în Municipiul Piatra-Neamț, marți, 06.10.2020
💡Proiecte viitoare pentru dezvoltarea municipiului Piatra-Neamț
Primăria Piatra-Neamț - 26 de proiecte europene în valoare de 53.5 milioane de euro, aflate în implementare cu contractele de finanțare semnate și termen de finalizare maxim anul 2022