Primarul Dragoș Chitic - verificări în teren asupra modului în care sunt implementate și respectate măsurile stabilite pentru prevenirea infectării populației, precum și impactul măsurilor de relaxare în unele domenii


Începând de astăzi, 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență, s-au eliminat restricțiile de circulație a persoanelor în interiorul localităților și se reiau, în condiții speciale, activitățile cu publicul derulate de municipalitatea pietreană.
În acest context, primarul Dragoș Chitic s-a deplasat astăzi în teren pentru a verifica modulul în care sunt implementate și respectate măsurile stabilite pentru prevenirea infectării populației precum si impactul masurilor de relaxare în câteva dintre zonele de servicii publice, respectiv sediul Primariei Piatra-Neamț, sediul Direcției de Taxe și Impozite, Evidența Persoanei, clădirea Forum Center, transportul public de persoane. De asemenea, a vizitat și două dintre zonele publice de agrement redeschise de astăzi, Parcul Central și Ștrandul Municipal, pentru a analiza impactul deciziei și riscurile care ar putea apărea în urma redeschiderii pentru public.

Măsurile aplicate pentru desfășurarea activității primăriei, direcțiilor și serviciilor subordonate, începând cu data de 15 mai 2020, sunt următoarele:
📌Toate sectoarele de activitate ale primăriei și direcțiilor subordonate au fost dotate cu dispozitive electronice pentru citirea temperaturii corpului. Astfel, tot personalul angajat este termometrizat înaintea începerii programului de lucru. De asemenea, toți cetățenii care accesează serviciile primăriei sunt termometrizați.
📌Toți angajații vor respecta măsurile de protecție obligatorii, stabilite împotriva infectării cu noul coronavirus. Purtarea măștii de protecție, distanța de minin 2metri între birouri, folosirea de dezinfectant, spălarea mâinilor ori de cate ori este necesar, dezinfectarea periodic a suprafețelor de lucru, aerisirea periodică a încăperilor în care își desfășoară activitatea, decalarea programului de lucru sunt măsuri decise pentru toți salariații primăriei pietrene, inclusiv angajații din direcțiile subordonate.

Alte măsuri de protecție stabilite la nivelul primăriei și direcțiilor subordonate:
📌Se limitează numărul de persoane care au acces simultan în birourile de lucru cu publicul la un număr maxim egal cu numărul de ghișee funcționale la acel moment. La Biroul Relatii cu Publicul (camera 20) va fi permis accesul a maxim patru persoane simultan la ghișeele pentru relații și a unei persoane la ghișeul pentru taxe și impozite. Cetățenii care accesează birourile de relații cu publicul vor purta obligatoriu măști de protecție, vor fi termometrizate și își vor dezinfecta mâinile.

🖋Dragoș Chitic: „Prevenirea infectării populației și ajutorarea persoanelor vulnerabile rămân priorități ale administrației pietrene și în perioada următoare. Odată cu relaxarea măsurilor privind libera circulație, a crescut numărul de persoane care acceseaza serviciile publice, spațiile comerciale, zonele de agrement și mijloacele de transport în comun. Sănătatea și siguranța pietrenilor este foarte importantă pentru mine, ca primar, și tocmai din acest motiv, în toate spațiile destinate publicului aflate în proprietatea municipalității am aplicat măsuri speciale de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. Solicit tuturor instituțiilor publice din Municipiul Piatra-Neamț care desfășoară activități cu publicul, societăților furnizoare de servicii publice, precum și agenților economici să respecte deciziile autorităților și măsurile obligatorii pentru a preveni infectarea populației.
Adresez și populației rugămintea de a conștientiza că este foarte important să continuăm să fim responsabili și să respectăm deciziile luate de autorități. Prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus va depinde în continuare, cel mai mult, de fiecare dintre noi.
Multă sănătate tuturor!”

Alte sugestii

Programul muzeelor nemțene în minivacanța de 1 Decembrie
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu