Direcția de Urbanism din cadrul primăriei pietrene a depășit pragul de 1000 certificate de urbanism emise în acest an


Săptămâna aceasta, Direcția de Urbanism din cadrul primăriei pietrene a depășit pragul de 1000 certificate de urbanism emise în acest an, ceea ce înseamnă că cel puțin 1 din 100 de cetățeni ai orașului au solicitat informații de urbanism. Din acestea, mai mult de jumătate (60% mai exact) s-au concretizat prin autorizații de construire.
Doar în această primă jumătate a lunii decembrie, s-au emis 40 de certificate de urbanism și 20 de autorizații de construire.
Certificatul de Urbanism este un act de informare prin care se fac cunoscute condițiile de construire, de impozitare, de funcționalitate etc, necesare în vederea realizării unor investiții sau alte operațiuni imobiliare. Certificatele de urbanism se pot concretiza în autorizații de construire, în cazul în care solicitanții informațiilor își doresc acest lucru. De la caz la caz, durata de întocmire a unui certificat de urbanism diferă, în funcție de regimul fiecărei zone din municipiu pentru care se solicită informațiile.
Obtinerea certificatul de urbanism este prima etapă pentru construcție.

Pentru mai multe informații privind eliberarea acestui document puteti accesa: https://www.primariapn.ro/directia-urbanism-si-cadastru1

Alte sugestii

Se închide circulația în Piața Ștefan cel Mare începând de astăzi până pe 27 iunie
S-a deschis Ștrandul Tineretului!
Informații despre parcările de reședință din Piatra-Neamț
Proiecte de consolidare și refacere pentru podurile din Piatra-Neamț
Punctul de belvedere de pe Cozla va fi modernizat