Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț

Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț

ATRACȚII ÎN ORAȘ / ORGANIZATORI EVENIMENTE


Program

Închis
Vezi programul

Address

Piața Ștefan cel Mare 1, Piatra Neamț, Romania

Despre

Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț este o clădire emblematică a orașului, fiind construită de arhitectul Carol Zane în 1958. Aici au debutat tinerii artiști ai acelei vremi, proaspeți absolvenți ai Institutului de Teatru: Horațiu Mălăiele, Maia Morgenstern, Virgil Ogășanu, Oana Pelea, Florin Persic și mulți alții. Și-n prezent, teatrul este unul dintre cele mai dinamice, moderne și îndrăznește instituții de profil din toată țara.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Teatrul Tineretului este o instituție culturală profesionistă, specializată în producția de spectacole de teatru și activități artistice interdisciplinare, la realizarea cărora trupa permanentă de actori colaborează cu artiști invitați, regizori, scenografi, coregrafi, actori, artiști vizuali de marcă din toate generațiile. În cei 60 de ani de existență, Teatrul Tineretului și-a câștigat renumele de rampă de lansare pentru tineri actori, regizori, scenografi, compozitori ce au avut ulterior cariere profesionale de excepție. 

Sprijinirea creatorilor de teatru aflați la început de drum este o misiune marcată în ADN-ul acestei instituții de la momentul începerii funcționării acesteia, în anul 1958. Prin programele sale, TT propune comunității publicului din județul Neamț, și, de bună seamă, nu doar acesteia, o ofertă teatrală de calitate, diversă, inedită, nonconformistă, invitând spectatorii de toate vârstele la implicare și participare, de la actul de reflecție asupra produselor teatrale până la co-creație, ținând cont de noile tipare de consum ale începutului de secol 21. 

ATRACȚII TURISTICE

  • Clădiri istorice

Evenimente ce urmează

Photo Gallery

Alte sugestii

Semințe cu Suflet

ORGANIZATORI EVENIMENTE

Inspectoratul pentru Situații de Urgență

ORGANIZATORI EVENIMENTE

Gârcina Bike Tour

ORGANIZATORI EVENIMENTE

Căminul Cultural Nechit

ORGANIZATORI EVENIMENTE

Satul Sustenabil

ORGANIZATORI EVENIMENTE