Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” va fi reabilitat energetic prin PNRR

November 8, 9:34 AM
Press release

🖊 Primarul Andrei Carabelea a semnat astăzi, la Guvernul României, contractul de finanțare pentru proiectul ce vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din infrastructura educațională pentru învățământul tehnic și vocațional din Piatra-Neamț – Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”.

📑 Proiectul este depus pe componenta C5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență și valoarea totală este de 34.031.072,08 lei. Pereții exteriori vor fi izolați termic, planșeul superior va fi izolat termic cu vată minerală, tâmplăria necorespunzătoare va fi înlocuită cu tâmplărie termoziolatoare și vor fi montate patru pompe de căldură. Termenul de execuție este de 25 de luni.

✒️ Primarul Andrei Carabelea: „Am semnat astăzi un contract de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care clădirea Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” va fi complet modernizată. Este un proiect care atinge în același timp două obiective importante, la care țin foarte mult: investițiile în educație și grija petru mediu. Elevii acestui liceu vor învăța într-un spațiu modern și renovat, la standarde europene, iar clădirea va consuma mai puțină energie și va oferi mai mult confort elevilor și profesorilor. În cadrul aceleiași componente din PNRR am depus o cerere de finanțare și pentru Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc”, pentru care vom semna în curând contractul de finanțare. Le mulțumesc premierului liberal Nicolae Ionel Ciucă și Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, pentru sprijinul oferit în vederea accesării fondurilor din PNRR și operaționalizarea acestui plan. De asemenea, îi mulțumesc președintelui PNL Neamț George Lazăr pentru implicarea sa în promovarea proiectelor de dezvoltare a comunităților din Neamț.
 
PNRR reprezintă o oportunitate de dezvoltare și modernizare reală pentru România.” 

Biroul Comunicare, Primăria Piatra-Neamț

Other News

Dezbatem împreună bugetul orașului!

Press release

Primele lucrări majore la rețeaua de apă și canalizare din oraș după 50 de ani

Press release

Consultare publică pentru un oraș mai verde. Cum se va numi sistemul de bike-sharing?

Press release