Dezbatem împreună bugetul orașului!

January 13, 12:53 PM
Press release

În această perioadă, bugetul municipiului Piatra-Neamț se află în dezbatere publică. Întregul proiect de buget este disponibil spre consultare pe site-ul Primăriei: https://bit.ly/DezbatereBuget2023
 
În acest an, Piatra-Neamț va avea alocate secțiunii dezvoltare 216 milioane de lei, cu peste 60 de milioane mai mult față de anul precedent. La bugetul orașului vor intra sume importante pentru proiecte cu finanțări europene: 100 de milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență și 33 de milioane prin Programul Operațional Regional. 
 
Primarul Andrei Carabelea: „Am pus la punct, alături de colegii mei din primărie, planul de buget pentru 2023. Efectul investițiilor și al lucrărilor este vizibil – avem un buget aproape dublu față de acum doi ani. 2023 fi un an cu multe investiții, un an în care vom finaliza cele mai importante proiecte de modernizare a orașului, în care vom vedea schimbări mari în Piatra-Neamț și avem un proiect de buget care reflectă întocmai importanța pe care am acordat-o secțiunii de dezvoltare.” 
 
Săptămâna viitoare vor avea loc la Primărie patru dezbateri tematice, în cadrul cărora vor fi discutate alocările pe principalele secțiuni de buget și propunerile venite din partea mai multor categorii socio-profesionale: 
 
·       Luni, 16 ianuarie, ora 12:00 – directori de școli, reprezentanți ai părinților și ai elevilor 
·       Luni, 16 ianuarie, ora 14:00 – reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, reprezentanți ai tinerilor, cetățeni 
·       Marți, 17 ianuarie, ora 12:00 – reprezentanți ai asociaților și cluburilor sportive 
·       Marți, 17 ianuarie, ora 15:00 (la Rubik Hub) – mediul de afaceri pietrean. 
 
Așteptăm propunerile și sugestiile dumneavoastră cu privire la proiectul de buget pentru 2023 pe toate canalele de comunicare: 
 
·       infopn@primariapn.ro 
·       Piatra Neamț CityApp 
·       la registratura Primăriei, strada Ștefan cel Mare, nr. 6-8, Biroul pentru Relații cu Publicul.


Biroul de Comunicare al Primăriei Piatra-Neamț

Other News

Lucrări de modernizare a infrastructurii, fără precedent, în Piatra-Neamț

Press release

Primele lucrări majore la rețeaua de apă și canalizare din oraș după 50 de ani

Press release

Consultare publică pentru un oraș mai verde. Cum se va numi sistemul de bike-sharing?

Press release