Încep lucrările de modernizare a drumului de acces pe muntele Cozla

July 27, 5:12 PM
Press release

✅️ Încep lucrările de modernizare a drumului de acces pe muntele Cozla

ℹ️ Primarul Andrei Carabelea a semnat ordinul de începere pentru lucrările de refacere a drumului de pe muntele Cozla, un obiectiv de infrastructură care, alături de modernizarea punctului de belvedere și Grădina Publică „Nicu Albu” va contribui la diversificarea și dezvoltarea ofertei turistice a orașului. Drumul va fi reabilitat de la punctul de belvedere până în apropiere de stația de telegondolă (la limita ariei protejate).

🚧 Lucrările vor cuprinde refacerea profilului transversal al drumului pe toată lungimea sa și reabilitarea sistemului rutier, cu scopul de a crește rezistența la eroziune. Vor fi efectuate și lucrări care să reducă eroziunea solului și riscul de inundare a zonelor locuite din aval de drum. Cel mai important, prin acest proiect vom asigura un traseu de agrement accesibil tot anul pentru pietreni și turiști. 

✒️ „Avem un oraș minunat, cu locuri spectaculoase și obiective turistice de care trebuie să ne bucurăm și noi, pietrenii, dar și turiștii care ne calcă pragul. Cum fără o infrastructură bine pusă la punct e dificil să facem turism, mă bucur să vă anunț că astăzi încep lucrările la drumul de acces pe muntele Cozla, un punct de atracție semnificativ pentru Piatra-Neamț.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

📊 Amenajarea drumului de acces este o investiție realizată cu fonduri de la bugetul local și are o valoare de 3.700.000 lei fără TVA.

Biroul Comunicare, Primăria Piatra-Neamț

Other News

Insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Press release

Măsuri pentru fluidizarea traficului din Piatra-Neamț

Press release

„Am semnat contractele pentru două creșe noi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență”

Press release