Primele lucrări majore la rețeaua de apă și canalizare din oraș după 50 de ani

January 12, 2:25 PM
Press release

Luni vor începe săpăturile la conducta de canalizare pentru rețeaua magistrală de apă de pe tronsonul Str. Petru Movilă – Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian; lucrările vor începe de la intersecția Bd. Traian cu str. Fermelor, pe partea stângă înspre oraș (pe trotuar). 
 
Conducta pentru canalizare are o lungime de 156 metri și este realizată din ceramică, iar conducta de aducțiune are o lungime de 3800 metri, este realizată din oțel, cu protecție interioară și exterioară și un diametru DN 600. 
 
Finanțarea acestui proiect se realizează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și are o valoare de 12.250.485,65 lei (fără TVA). Lucrările vor presupune un anumit disconfort, însă această investiție va rezolva una dintre cele mai mari probleme cu care ne-am confruntat în Piatra-Neamț. Lucrările vor fi corelate cu cele de pe coridorul de mobilitate Decebal – Traian. 
 
Primarul Andrei Carabelea: „După 50 de ani în care în Piatra-Neamț nu s-au mai făcut lucrări majore la rețeaua de apă și în care pietrenii au avut de suferit din cauza numeroaselor avarii și întreruperi, demarăm modernizarea magistralei de apă și canalizare. Este o lucrare foarte importantă, care va schimba în mod real viața locuitorilor orașului și care va rezolva una dintre cele mai mari probleme cu care Piatra-Neamț s-a confruntat. O lucrare de asemenea amploare presupune și un anumit disconfort, dar care se va traduce, la final, în servicii publice de calitate pentru pietreni.” 

Biroul de Comunicare al Primăriei Piatra-Neamț

Other News

Lucrări de modernizare a infrastructurii, fără precedent, în Piatra-Neamț

Press release

Dezbatem împreună bugetul orașului!

Press release

Consultare publică pentru un oraș mai verde. Cum se va numi sistemul de bike-sharing?

Press release