Piatra lui Crăciun– Tărâmul Moșului

November 16, 12:37 PM
Press release

     Anul acesta aducem la Piatra-Neamț atmosfera sărbătorilor de iarnă inspirați din istoria orașului nostru. 
     În urmă cu 591 de ani, domnitorul Alexandru cel Bun menționează „o casă a lui Crăciun de la Piatra”, prima atestare documentară a orașului nostru. În sec. al- XV-lea, așezarea noastră este cunoscută  ca „Piatra lui Crăciun”. 
     Pentru Crăciunul din acest an am pregătit un eveniment prin care să creăm atmosfera poveștilor, a copilăriei și a farmecului de odinioară al sărbătorilor: Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului. Parcul Central va deveni ținutul luminilor și al personajelor de basm, un sat al Moșului cu activități pentru toate vârstele. 
     Foișorul din Parcul Central se va transforma în căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii vor putea să-l întâlnească, să stea de vorbă cu el și să-i vadă pe spiriduși în acțiune, împachetând cadouri. Și pentru că decembrie este luna dorințelor, am pregătit lângă foișor Cutia cu Dorințe, unde cei mici (și cei mari) vor putea să-i lase Moșului o scrisoare. 
     Sărbătorile n-ar fi aceleași fără bucate fin alese. Pe aleile din Parcul Central veți găsi feluri de mâncare potrivite pentru toate gusturile: de la preparate tradiționale și dulciuri până la vinul fiert aromat care să ne încălzească în serile friguroase de iarnă. 
     Ne vor încânta și artiști locali, cu spectacole de colinde, pe scena pregătită chiar în centrul Parcului. Cea mai mare surpriză, și la propriu și la figurat, va fi bradul de Crăciun de la Curtea Domnească, cel mai impresionant brad pe care l-am avut la Piatra-Neamț până acum. 

Biroul Comunicare, Primăria Piatra-Neamț

Other News

Dezbatem împreună bugetul orașului!

Press release

Primele lucrări majore la rețeaua de apă și canalizare din oraș după 50 de ani

Press release

Consultare publică pentru un oraș mai verde. Cum se va numi sistemul de bike-sharing?

Press release