Satul lui Moș Crăciun - Negrești
EVENTS ORGANIZERS
Phone
Website
About
Program de vizitare
Luni – Închis
Luni – Închis
Marți, Miercuri, Joi: 10.00 – 19.00 (pauză de masă 13.00 – 13.30)
Vineri, Sâmbătă, Duminică: 10.00 – 21.00 (pauză de masă 13.00 – 13.30)
𝗣𝗿𝗲𝘁̦𝘂𝗿𝗶
- Adult – 70 lei / Copil – 50 lei (copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit)
- Grupurile organizate (30 copii/insotitori) au reducere de 50% în zilele de Marți, Miercuri și Joi.
Povestea
A fost odată ca niciodată... A fost un bătrân generos, cu dor de ducă și încărcat de daruri. A fost o mică turmă vrăjită de reni zburători . Și au mai fost crăciunițe, crăciunei, spiriduși și zâne. Și toți trăiau într-un mic sat. În Laponia exista, inițial, Satul.
Apoi, Moș Crăciun (căci despre el este vorba!) a hotărât că oasele lui, ce au început să resimtă reumatismul, au nevoie de o climă mai blândă. Așa că a hotărât să își facă o nouă reședință în România, în Moldova, în comuna Negrești, din județul Neamț.
A studiat bine geografia locului. E aproape de orașul tinereții, Piatra Neamț. La o aruncătură de băț e și istoricul Târgu Neamț, cu Cetatea Neamțului și Humuleștiul lui Ion Creangă. Mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț, Horaița, Sihla, Horăicioara, Almaș, Bodești, Sihăstria și Secu se află în vecinătate. Și câte alte locuri minunate.
Așa că, aceia care vor veni să se întâlnească cu Moșul cel Bun la el acasă, îi pot fi oaspeți mai multe zile și pot face nenumărate excursii și drumeții. În plus, pot participa la diverse evenimente, pot vizita învecinatul Sat al Poveștilor, pot pleca cu suveniruri și cu amintiri
deosebite.
Un proiect original, inspirat din poveștile bătrânului spiriduș, investiția anteprenorială se dorește un viitor reper apreciat de copii, părinți și turiști. Parcul, care va fi inaugurat la începutul lunii decembrie a.c., va fi deschis pe tot parcursul anului. În tot acest timp, Moșul va fi de întâlnit personal cu tot cu renii săi, rumegătoare aduse special din zona scandinavă pentru a întregi decorul magic al complexului de agrement.
Conform proiectului, ”Satul lui Moș Crăciun” va cuprinde un întreg ansamblu: biroul, locuința Moșului, oficiul său poștal, grajdul și atelierele în care bătrânul își omoară timpul când nu e decembrie peste an.
”În slujba viitorilor vizitatori și a Moșului, 30 de ajutoare -actori de mimă și pantonimă, circari, educatori specializați în ateliere educative, personal de întreținere și protecție, dar și comercianți de sezon -vor face ca ”Satul lui Moș Crăciun” să devină unul din reperele distracției în zona Moldovei”, susține managerul originalului proiect de agrement, Ciprian Munteanu, care menționează că noul domiciliu al moșului nu a fost ales la întâmplare. ”Satul lui Moș Crăciun se află la o aruncătură de băț de istoricul Târgu Neamț, cu Cetatea Neamțului și Humuleștiul lui Ion Creangă. Mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț, Horaița, Sihla, Horăicioara, Almaș, Bodești, Sihăstria și Secu sunt în vecinătate. Practic, este poziționat la confluența a zeci de repere pentru excursii și drumeții și, pe tot parcursul anului, va oferi o atmosferă de poveste”, spune reprezentantul proiectului anteprenorial
Conform proiectului complexul se învecinează cu o parcare generoasă, dar și cu spații de autocampare și cazare.