Noaptea Licuricilor


Data și ora:
Gazdă:

Aleea Tineretului, nr. 7, Piatra Neamt, Romania
Organizator:

Despre

Noaptea Licuricilor, ediția a III-a este un eveniment devenit deja tradiție, organizat de Tânăr și Liber. Persoanele interesate sunt invitate să participe vineri, 1 Octombrie 2021 la ora 17:45 la Noaptea licuricilor, o drumeție de noapte cu final fericit (și gustos).

Noaptea Licuricilor reprezintă o drumeție de noapte la lumina frontalelor, în împrejurimile pitorești ale orașului Piatra-Neamț, evenimentul fiind invitația filialei Tânăr și liber la mișcare în natură, la un stil de viață sănătos, o provocare pentru fiecare dintre locuitorii acestui oraș. Pot participa persoane de toate vârstele cu mențiunea că minorii vor fi însoțiți, fie vor avea acordul părinților ori al reprezentanților legali.

Este necesară înscrierea în formularul de participare: https://tanarsiliber.ro/activitati/formular-inscriere-noaptea-licuricilor/

Evenimentul este public și nu există taxă de participare, dar este necesară înscrierea în formularul de participare. Pe parcursul drumeției, organizatorii oferă participanților informații utile despre zonă, echipament, reguli de mers pe munte, noțiuni de prim ajutor, orientare etc.

Traseu și descriere:

Durata drumeției este estimată la circa 4 ore, la care se adaugă limonada, plăcintele poale-n brâu și alte surprize.
La acest eveniment, licuricii vor lumina muntele Cozla, pe traseul de cros al semimaratonului de la Curtea Domnească în sens invers, un traseu de dificultate medie (~10km). Întâlnirea de plecare va avea loc la ora 17:45, pe platoul (parcarea) de la Colibele Haiducilor.
Locul de întâlnire pentru eveniment: https://goo.gl/maps/gJYfzVAL1mXnrxfHA

Plecarea în traseu, în căutarea licuricilor, va fi la ora 18:15. De la Colibele Haiducilor se merge pe curbă de nivel (în ușoară urcare) până deasupra satului Oprișeni. Urmează poteca spre „Trei Căldări” și se continuă până pe platoul de la telegondolă, apoi se coboară la punctul de întâlnire inițial, Colibele Haiducilor, în jurul orei 22:30.

Echipament, termeni și condiții:

– Bocanci / încălțăminte cu talpa aderentă pentru drumeție
– Geacă impermeabilă/pelerină de ploaie
– Pantaloni lungi
– Rucsac 10 – 20 l
– Apă și recipient propriu pt apă / limonadă
– Frontală/ lanternă / sursă de lumină și baterii de rezervă.

Ne dorim un eveniment curat și ecologic, astfel încât nu încurajăm folosirea paharelor de plastic, de aceea vă rugăm să aveți în rucsac recipient propriu (cană, pahar, sticlă) pentru limonada/ceaiul de după drumeție.
Pentru siguranța dumneavoastră, ne rezervăm dreptul de a nu permite întrarea în traseu, în cazul echipamentului necorespunzător.
Participarea la eveniment se va face pe propria răspundere. Cei prezenți vor respecta indicațiile date de organizatori.
Participanții vor respecta măsurile de protecție și restricțiile în vigoare, pentru combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.
PS. Dacă vremea ne sabotează și se mai anunță vreun ciclon sau alte nenorociri, întâlnirea cu licuricii va fi reprogramată pentru o dată ulterioară.”,
spun organizatorii.

Despre Tânăr și Liber
https://www.facebook.com/tanarsiliber
https://tanarsiliber.ro/despre-noi/
https://fb.me/e/4k7EFQxiv

***Potrivit unor istorisiri, licuricii s-au născut în pădurile Neamțului dintr-un înger îndrăgostit de ochii cei albaștri ai unei păstorițe și transformat în scântei lucitoare, presărate în poienile umblate de pământeni.