Lucrări de modernizare a infrastructurii, fără precedent, în Piatra-Neamț

Lucrări de modernizare a infrastructurii, fără precedent, în Piatra-Neamț

8 Februarie, 17:00
Comunicat de presă

ℹAșa cum anunțam încă de zilele trecute, în această perioadă au loc etapele premergătoare demolării podului rutier de la Spital și construirii unui nou pod. Lucrările fac parte dintr-un set de proiecte de modernizare a principalelor artere din Piatra-Neamț, care beneficiază de finanțări record de la Uniunea Europeană, în valoare totală de peste 57 de milioane de lei.

⭕Demolarea efectivă a podului va începe în următoarele 3 săptămâni, iar decizia de construire a unui nou pod a fost luată în urma expertizei tehnice: dacă s-ar fi efectuat doar reparații capitale, acestea ar fi prelungit durata de viață cu maximum 30 ani, la costuri comparabile cu construcția unui nou pod care are o durată de viață de aproximativ 50 de ani.
 
ℹVom anunța cu exactitate, din timp, ziua închiderii și acest lucru va fi semnalizat corespunzător și în teren. Durata estimativă pentru desfășurarea lucrărilor este de 5 luni, termen de finalizare: august 2023.

⚠️Șoferii vor avea la dispoziție mai multe rute alternative, care au fost planificate astfel încât traficul din restul orașului să fie cât mai puțin afectat:

✅1. Pentru cei care vin din Mărăței și merg către Precista: Bulevardul Traian ➡️Bulevardul Decebal: pe str. Orhei, înspre Unic (sens giratoriu magazin Unic)
sau varianta:  pe str. Ozanei ➡️ Dimitrie Leonida;

✅2. Pentru cei care vin din Precista către Mărăței: sens giratoriu Petrodava – Bd. Republicii ➡️Piața Ștefan cel Mare ➡️sens giratoriu str. Orhei;
sau varianta:
Sens giratoriu Petrodava➡️ sens giratoriu Muzeul de Istorie ➡️Bd. Mihai Eminescu ➡️ Str. Dimitrie Leonida
sau varianta:
Sens giratoriu str. Orhei ➡️Bd. Traian
sau varianta:
Sens giratoriu Petrodava ➡️ sens giratoriu Muzeul de Istorie ➡️ Bd. Dacia ➡️Str. Orhei ➡️ Bd. Traian
sau varianta:
Bd. Mihai Eminescu ➡️ Piața Ștefan cel Mare ➡️ Str. Orhei ➡️ Bd. Traian.

Măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului:

🟢 Pe Bd. Dacia, tronsonul complex Pietricica - Piața Ștefan cel Mare va deveni zonă cu sens unic;
🟢 Sensul giratoriu din zona Spitalului Județean va fi mutat câțiva metri înspre intrarea de la spital;
🟢 Sensul giratoriu mic de la magazinul Unic (blocul turn) va dispărea, fiind transformat într-o intersecție cu „cedează trecerea”;
🟢 Înființarea de noi locuri de parcare pe platforma peste pârâul Cuiejdi și în Piața Mihail Kogălniceanu;
🟢 Desființarea locurilor de parcare cu plată din fața Complexului Comercial Unic, precum și mutarea stației de TAXI pe Bd. Mihai Eminescu în fața Blocului C6;
🟢 Parcările cu plată din fața Parcului Central se vor transforma din în spic în parcări longitudinale, rezultând astfel două benzi de circulație pe sensul Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului;
🟢 Parcările cu plată de pe Bd. Republicii, pe segmentul intersecție str. Calistrat Hogaș – Bd. Republicii până la Sens giratoriu Petrodava se vor muta pe partea opusă.

📌„Vestea bună e că în Piatra-Neamț au loc lucrări de modernizare fără precedent, cum nu s-au mai realizat cel puțin în ultimii 30 de ani în acest oraș. Vestea mai puțin bună este că trebuie realizate toate în paralel pentru a ne încadra în termenele de execuție impuse de proiectele europene, iar pe timpul acestor lucrări trebuie să ne adaptăm la situațiile care apar.

Ne așteaptă în față câteva luni de schimbare, disconfort și adaptare, dar, mai apoi, satisfacția rezultatului final. Tot ce facem azi ne duce mai aproape de un oraș mai modern, mai verde, mai prietenos cu oamenii” a declarat primarul Andrei Carabelea.
ℹPlanurile de deviere a traficului rutier pot fi consultate aici: https://drive.google.com/.../1v3QO2Jiwx8VvzGwCGqwUjhPvlaP...


Serviciul de Comunicare al Primăriei Piatra-Neamț

Alte Știri

Zilele Orașului - Piatra Fest 2023

Zilele Orașului - Piatra Fest 2023

Comunicat de presă

Începe activitatea de cosire în Piatra-Neamț

Începe activitatea de cosire în Piatra-Neamț

Comunicat de presă

Unitatea și solidaritatea, sărbătorite la Piatra-Neamț: vizită oficială a delegațiilor din orașele înfrățite

Unitatea și solidaritatea, sărbătorite la Piatra-Neamț: vizită oficială a delegațiilor din orașele înfrățite

Comunicat de presă