Casa memorială Calistrat Hogaş din Piatra-Neamț

Casa memorială Calistrat Hogaş din Piatra-Neamț

ATRACȚII ÎN ORAȘ


Address

Strada Calistrat Hogaș 1, Piatra Neamț 610004, Romania

Despre

ANUNȚ IMPORTANT: Complexul Muzeal Național Neamț anunță că, începând cu data de 05.07.2022, Muzeul Memorial ,,Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, își sistează activitatea pentru publicul vizitator, urmare a începerii demersurilor necesare în vederea implementării proiectului - Conservarea, protejarea și promovarea Patrimoniului Muzeului Memorial Calistrat Hogaș Piatra Neamț, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa de Prioritate de Investiții 5, Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1.

------

Singurul muzeu din ţară dedicat acestui mare om de cultură, a fost construit în anul 1885. 
Casa-muzeu, în care a trăit talentatul scriitor român, se află chiar în centrul oraşului Piatra-Neamţ, pe strada care îi poartă numele. Clădirea este înscrisă pe lista monumentelor de arhitectură din Patrimoniul Cultural Naţional, datorită stilului deosebit al construcţiei.

Deschis încă din anul 1969, muzeul memorial Calistrat Hogaş te impresionează prin simplitatea şi frumuseţea rustică caracteristică acestei zone de munte. În curtea casei memoriale se află și bustul lui Calistrat Hogaș, statuie din travertin realizată de Vasile Aciobăniței, în anul 1963.

PROGRAM:
Zilnic: 09-17 (octombrie – martie); 10-18 (aprilie – septembrie);
Luni: închis.

TARIFE:
adulți - 16 lei
preșcolari, elevi - 4 lei
studenți, grup adulți - 8 lei

ATRACȚII TURISTICE

  • Muzee, galerii și expoziții

Photo Gallery

Alte sugestii

Cavalerii cerului

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Aerodrom Zănești

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Esplanada Cuejdi

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Râul Cuejdiu

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Lacul și Barajul Reconstrucția

ATRACȚII ÎN ORAȘ