Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra-Neamț

Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra-Neamț

ATRACȚII ÎN ORAȘ


Address

Bulevardul Mihai Eminescu 10, Piatra Neamț, Romania

Despre

ANUNȚ IMPORTANT: Începând cu data de 29 iulie 2019, unitatea principală a Complexului Muzeal Județean Neamț, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț, și-a sistat activitatea in vederea implementării proiectului ”Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț”. Se estimează că acesta va fi redeschis în anul 2023.

-----

Înfiinţat în anul 1934, de către preotul Constantin Mătasă, Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț prezintă evoluţia comunităţilor umane din zona județului Neamţ, începând cu paleoliticul superior şi până în epoca contemporană. 

Constituind unitatea de bază a Complexului Muzeal Judeţean Neamţ, acest muzeu se înscrie în categoria celor mai prestigioase instituţii de profil din România. Contribuţia sa la cercetarea, conservarea, restaurarea, gestionarea, evidenţa şi valorificarea patrimoniului istoric şi arheologic din estul ţării este absolut remarcabilă, aşa după cum este şi activitatea sa cultural-educativă.

Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ este – prin numărul şi importanţa colecţiilor, aria de cercetare, activitatea desfăşurată, baza materială ș.a. – fără discuţie, o instituţie muzeală de importanţă zonală.

ATRACȚII TURISTICE

  • Clădiri istorice
  • Muzee, galerii și expoziții

Photo Gallery

Alte sugestii

Cavalerii cerului

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Aerodrom Zănești

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Esplanada Cuejdi

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Râul Cuejdiu

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Lacul și Barajul Reconstrucția

ATRACȚII ÎN ORAȘ