Folk Music Night cu Anii Tinereții Noastre

Folk Music Night cu Anii Tinereții Noastre

ÎN PIATRA ȘI ÎMPREJURIMI

Gazdă:


Piața Mihail Kogălniceanu, Piatra Neamț, Romania

Organizator:

Data și ora:

Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
20:00 - 22:00

Despre

Trupa A.T.N. (Anii Tinereții Noastre) s-a înființat în anul 1979, când cinci adolescenți din Dorohoi puneau bazele trupei, axându-se pe muzică folk-rock.
Formula de început a fost: Mirel Sacagiu (chitara, voce, leader), Asofronie Sandu (bass), Strugaru Ilie (chitara, voce), Gabriel Ciolan (voce), Adăscăliței Dumitru (tobe).
Am fost ajutați de către intreprinderea I.J.P.I.P.S. Dorohoi cu materiale și instrumente. Am susținut numeroase concerte cu sălile arhipline și am participat la numeroase concursuri si festivaluri. Au fost perioade grele datorită lipsei instrumentelor profesioniste.
La un moment dat se cânta pe o stație Vermona cu difuzoarele scoase, pe care mergeau chitarele si vocile, iar pe 16 boxe Doina mergea bassul.
In anul 1984 pleacă din trupă Mitica Adăscăliței și vine la tobe Liviu Colescu,pe atunci un tânăr student de 20 de ani.
Tot în acel an, trupa se reformulează cu Sacagiu, chitară si voce, Asofronie Sandu (Foni), bass si Liviu Colescu ,tobe.
Din 1984 trupa trece sub tutela Clubului Sindicatelor și susține numeroase spectacole in perioada de vară pe terasa și sala de spectacole a clubului.
Până în anul 1988, ATN a cântat în această formulă, cand Liviu Colescu pleca la post, la Brăila si locul său a fost luat de Mircea Anichitoaie.
Trupa iși întrerupe activitatea la sfârșitul anului 1991, când Mirel Sacagiu pleacă definitiv in Israel, dar pune bazele unei noi trupe, cu acelasi nume, acolo. Parte din melodii au continuat să se audă și în Dorohoi, dar mai ales in Iași , la
întâlnirile studenților dorohoieni, datorită lui Gabriel Dupu, care părăsește și el țara in 1995.
De-a lungul anilor, in trupă au mai cântat dr. Lucian Martinovici , Otto Sacagiu ,Liviu Ciulei, Ducu Colescu, Ion Leonte,etc .
Tot in anii ’80, ATN lansează trio-ul Galax.
Piese: Cristina, Soare, Nori, Masinuta, Scrisorile, Naluca alba, Zidul de foc, ATN, Lumini, Umbra ta, Tu doar tu, De s-a întâmplat vreodată, precum si preluari de la Compact, Iris, Holograf, Semnal M.
In 2017, Gabriel Dupu, întors din Italia de ceva vreme, începe noul proiect ATN cu acordul vechilor membri, la Piatra Neamț, cu intenția ca muzica unor ani frumoși, dar grei din multe puncte de vedere, să nu fie dată uitării.
Mihail Panainte de la Extaz, respectiv Cătălin Barna , de la Los Anonimos si Sorin Pavlidis, se alătură proiectului si demarează întâlniri, care s-au rezumat cu imprimarea unor piese noi, precum si a unor vechi cantece ATN,dar și cu prezența la câteva concerte zonale.
Compozitia actuala a trupei:
Sorin Pavlidis (tobe), Cătălin Barna (chitară, voce), Mihail Panainte (bas, voce), Gabriel Dupu (chitară, voce).