Medalion de compozitor: Adrian Stroici

Medalion de compozitor: Adrian Stroici

ÎN PIATRA ȘI ÎMPREJURIMI

Gazdă:

Sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, Piatra Neamț, Romania

Data și ora:

Despre

Stagiunea muzicală 2023-2024, proiect comun al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, continuă cu Medalionul dedicat compozitorului Adrian Stroici, cunoscut și apreciat profesor al Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț.
Dacă importanta carieră didactică a distinsului dascăl pietrean este cunoscută în urbe, și nu numai, prin acest eveniment muzical, organizatorii își propun, ca și cu ajutorul violonistei Sara Stroici, să sublinieze și calitatea de compozitor a lui Adrian Stroici.
Ca invitate ale protagonistului, vor fi pe scenă Lucreția Stroici (flaut), sopranele Alexandra Costin, Olguța Toma, Narcisa Pavel, Cristina Ilie și mezzosoprana Mihaela Chelaru.
Repertoriul concertului va cuprinde trei prime audiții absolute: Concert pentru vioară și pian, Sonata pentru vioară și pian, liedul „Drum în lumină” pentru sopran, vioară și pian, pe versurile lui Lucian Blaga, și alte lucrări muzicale semnate de compozitorul Adrian Stroici.
Această veritabilă sărbătoare a artei muzicale va avea loc miercuri, 28 februarie 2024, ora 18:00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.
Intrarea se face pe baza biletului (30 lei/loc) care poate fi procurat de la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, strada Ștefan cel Mare, nr. 3A, telefon: 0233.214.026.