Romanian Dance Festival, ediția a IV-a

Romanian Dance Festival, ediția a IV-a

ÎN PIATRA ȘI ÎMPREJURIMI

Gazdă:


Strada Mihai Viteazul, Piatra Neamt, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

În perioada 30 septembrie-1 octombrie, Piatra-Neamț va fi gazda a peste 700 de dansatori sportivi din România și din străinătate, care vor participa la 6 competiții internaționale, dar și la cea de-a IV-a ediție a Romanian Dance Festival. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Ray’s Dance, sub egida Federației Române de Dans Sportiv și va avea loc la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț. Sportivii – care vor evolua la secțiunile WDSF Open Junior II Latino și WDSF Open Junior II Standard, WDSF Open Internațional Adult Latino și WDSF Open Internațional Adult Standard, WDSF Open Rising Star Standard și WDSF Open Rising Star Latino și WDSF OPEN Youth Latino, WDSF Open Youth Standard, dar și în cadrul Romanian Dance Festival, vor fi jurizați de cei mai valoroși arbitri internaționali.

Cu ocazia Romanian Dance Festival, în Piatra-Neamț vor sosi sportivii din București, Brașov, Timișoara, Galați, Bacău, Suceava, Iași, Ploiești, Pitești, Constanța, Satu Mare, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Oradea, etc.

De asemenea, WDSF Internațional Adult Latin și WDSF Internațional Adult Standard sunt două competiții la care se vor înscrie la linia de start unii dintre cei mai buni concurenți din categoria de vârstă 19-34 de ani.

Concursurile vor cuprinde o gamă variată de competiții, sportivii având posibilitatea de a se înscrie la cele 7 categorii de vârstă ( 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 18-18 ani, 19-35 ani și peste 35 ani – categoria Senior), aceștia dansând două secțiuni de dans: latino americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble și jive) și dansurile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox și quick step). Toți finaliștii vor fi premiați cu diplome, cupe, medalii și cadouri.

Un astfel de eveniment de amploare, aduce cu sine pe lângă plasarea municipiului Piatra-Neamț și a județului Neamț pe orbita recunoașterii internaționale, înscrierea în calendarul competițional mondial.

Și în acest an vor fi invitați tinerii speciali din cadrul ASPNS-Luceafărul, care vor prezenta un moment plin de emoție și gingășie, pregătit cu multă dăruire alături de antrenorii Clubului Sportiv RAY’S Dance- Andrei Scrab și Andreea Scrab.

În a doua zi de concurs, pe data de 1 Octombrie, în cadrul Galei de deschidere, îi va fi decernat titlul de Ambasador al competiției, Domniei Sale Nicolae de România, nepotul Regelui Mihai, care va onora evenimentul, și în acest an, cu prezenta și susținerea Sa.

Mai multe detalii aici: https://www.dancesport.ro/beta/wp-content/uploads/Romanian-Dance-Festival-invitatie.pdf