Târgul Semințe cu Suflet

Târgul Semințe cu Suflet

ÎN PIATRA ȘI ÎMPREJURIMI

Gazdă:


Bd. Republicii nr. 17, Piatra Neamt, Romania, 023322

Organizator:

Data și ora:

Despre

Vino și alătură-te nouă la Casa Cărții pe 30 septembrie la evenimentul "Seminte cu Suflet"! 

Te invităm să faci parte dintr-o zi specială în care "sufletiștii", pasionații de grădinărit din multe județe se adună pentru a împărtăși și a primi semințe și plante de grădină, soiuri autohtone, traditional românești.

Aici, veți întâlni inimile generoase ale grădinarilor pasionați, veniți din diferite județe, uniți într-un grup de voluntari entuziaști. Fără sponsori sau interese comerciale, ei vin pentru a celebra frumusețea și bogăția naturii.

Evenimentul este ca un schimb magic de secrete ale pământului, unde semințele devin monede de preț. Semințe de legume, flori, plante aromatice și medicinale împânzesc mesele, iar nimeni nu aduce bani, ci doar inimile lor pline de respect pentru moștenirea agricolă. 
Aici, semințele nu sunt doar semințe. Ele sunt fire vii ale istoriei noastre, soiuri vechi țărănești care încă mai trăiesc.

În acest loc al dăruirii și al respectului față de pământ, participanții primesc nu doar semințe, ci și o datorie morală, aceea de a le cultiva cu iubire, de a le înmulți cu grijă și, mai presus de toate, de a le transmite mai departe, asemenea unor bijuterii prețioase. De ce? Pentru că fiecare răsad crescut și fiecare floare înflorită reprezintă o veritabilă poveste a tradiției agricole, un fragment din trecutul nostru plin de înțelepciune.

"Semințe cu Suflet" nu este doar un eveniment, ci un act de conservare a patrimoniului nostru agricol și o manifestare a iubirii noastre pentru Pământul Mamă. Prin această adunare, natura își primește omagiul cu recunoștință, iar tradițiile rurale sunt păstrate vii pentru generațiile viitoare. Așa că, veniți cu sufletele deschise și părțiți-vă din pasiunea pentru grădinărit, căci aici, semințele devin legături vii între oameni și pământ.