① #priNeamt „Pângărați - Cheile Bicazului - Lacul Roșu”

Itinerarii prin județ


Despre

ITINERARIU #PRINEAMT NR.1: „PÂNGĂRAȚI - CHEILE BICAZULUI - LACUL ROȘU”

PREAMBUL: Toate itinerariile cu mașina prin județul Neamț promovate în aplicația noastră pornesc din inima orașului (Curtea Domnească). Indiferent dacă sunt trasate circular sau liniar, acestea revin înapoi în Piatra-Neamț, detaliile despre distanțe și timpi fiind prezentate mai jos. Unele dintre punctele de atracție sunt vizitabile, iar altele care se află pe traseu pur și simplu pot fi admirate fie de la distanță, fie cu scurte abateri de la ruta principală. Fiecare va fi liber să decidă după bunul plac. Dar e bine de știut că toate obiectivele turistice își spun propria poveste, acesta fiind și motivul pentru care am inclus în itinerariu locuri mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg.

INDICAȚII ȘI ORIENTARE: Această rută turistică vă va duce întâi pe malul Lacului Pângărați, un alt loc unde puteți admira celebrele lebede și multe alte păsări. Imediat după veți face dreapta și veți ieși de pe DN15, îndreptându-vă spre Mănăstirea Pângărați, un alt lăcaș cu o istorie bogată și interesantă. La revenirea pe drumul național ce leagă Piatra-Neamț de Bicaz, veți trece fix pe lângă Hidrocentrala „Dimitrie Leonida”, unul dintre cele mai frumoase baraje din tot județul nostru. Veți fi la fel de impresionați și de castelul de apă, și acesta cu propria poveste. Veți ajunge apoi la Muzeul de Artă „Iulia Hălăucescu” din Tarcău, găzduit de o clădire ce impresionează prin masivitatea și arhitectura sa. Următorul punct de pe hartă e micuțul orașel Bicaz, dar extrem de tranzitat în plin sezon de turiști veniți din toate colțurile țării. Dacă vă doriți, puteți face o scurtă oprire pentru a admira fosta casă regală, astăzi sediul primăriei. Ultimele și cele mai importante opriri de pe traseu sunt întâi în Cheile Bicazului, după care la Lacul Roșu. Oferiți-vă aici cât mai mult timp și răgaz pentru a vă bucura de fabuloasele peisaje.

DISTANȚĂ ȘI TIMPI: 70 km (traseu liniar, deci 140 km dus-întors pe aceeași rută) / 1h și 30min mers efectiv cu mașina (doar dus), aproximativ 7-8h cu vizite, pauze și eventual masa de prânz.

EXTENSIE: Dacă vă doriți o experiență cu adevărat memorabilă, încercați traseul de via ferrata „Astragalus” din Cheile Șugăului. Rutele de cățărare sunt pentru toate grupele de vârstă și pe diferite grade de dificultate. Găsiți mai multe detalii în pagina de prezentare din aplicație.

OFERTA HORECA: Locațiile aflate pe traseu unde puteți servi masa și bea ceva și pe care noi le putem recomanda sunt: Păstrăvăria Cheița de lângă Bicaz, restaurantul Hotelului Lacul Roșu sau oricare terasă și restaurant din zona magazinelor de suveniruri de lângă lac. Le găsiți pe Google Maps alături de multe alte restaurante din proximitatea orașului. În schimb, cele din Piatra-Neamț sunt listate și în secțiunea EAT & DRINK din aplicație.

Puncte din rută