➁ „La pas” printre casele istorice

La pas prin Piatra


Despre

„LA PAS” PRINTRE CASELE ISTORICE

PREAMBUL: Toate traseele „la pas” prezentate în aplicația noastră pornesc din inima orașului (Curtea Domnească) și tot aici revin, indiferent dacă ruta trasată e liniară sau circulară. De asemenea, plecăm de la premiza că atracțiile turistice de la Curtea Domnească au fost vizitate în prealabil: Turnul lui Ștefan cel Mare cu Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” și cele două pivnițe, dar și muzeele de Artă, de Etnografie și de Artă Eneolitică (Cucuteni).

INDICAȚII ȘI ORIENTARE: Această rută turistică vă va purta în primă fază pe strada Ștefan cel Mare, artera din oraș cu cele mai frumoase case și vile, unele relativ noi, construite în spiritul arhitectural local, iar altele vechi, încadrate pe lista monumentelor istorice. Veți coborî ulterior pe strada Mihail Sadoveanu, după care veți face stânga pe Alexandru cel Bun, o altă stradă cu numeroase clădiri interesante. De la Palatul Poștei, recent reabilitat, vă veți îndrepta spre casa memorială „Calistrat Hogaș”, iar apoi veți traversa Bd. Republicii și veți merge până în dreptul școlii cu nr.3. Aici vă întâmpină „Mica Sirenă”, după care Casa Paharnicului, printre cele mai vechi restaurante din oraș. Ruta vă va îndruma apoi spre Bd. Mihai Eminescu, iar de aici, înapoi în Parcul Central și la Curtea Domnească.

DISTANȚĂ ȘI TIMPI: 3km (traseu circular) / 45min mers efectiv, 2-3h cu vizite și pauze.

OFERTA HORECA: Folosiți-vă de secțiunea EAT & DRINK din aplicație pentru a găsi și alege locațiile din proximitatea rutei, în eventualitatea în care vă doriți să serviți masa sau să beți ceva.

Puncte din rută