Barajul Bâtca Doamnei

Barajul Bâtca Doamnei

ATRACȚII ÎN ORAȘ


Address

Piatra Neamț, Romania

Despre

Lacurile de pe raza municipiului Piatra-Neamţ sunt acumularea Bâtca Doamnei (cu o suprafață de 255 ha şi un volum de circa 10 milioane mc, format de barajul cu acelaşi nume) şi lacul Reconstrucţia (10 ha și 250 mii mc, din care se desprinde canalul hidrotehnic al Bistriţei), ambele fiind lacuri de acumulare pe râul Bistriţa.

Format în anul 1962 prin bararea Bistriţei şi îndiguirea pe partea stângă a unui perimetru din albia majoră a acestui râu, Lacul Bâtca Doamnei a devenit în scurt timp un refugiu pentru locuitorii oraşului. Acesta este alimentat, în principal, cu apă din lacul Izvoru Muntelui (Bicaz), prin intermediul canalului de aducţiune al Hidrocentralei de la Stejaru, la care se adăugă vechiul curs al răului Bistriţa, cu un debit foarte redus, precum şi pârâul Doamnă, afluent de dreapta al lacului.

Lacul are o suprafaţă de 240 hectare, o lăţime maximă de 1050 metri, o lungime de 3200 metri şi o adâncime maximă de 15 metri. E bine de știut că apa potabilă pe care o consumă pietrenii este furnizată într-o mare măsură de apa Lacului Bâtca Doamnei.

ATRACȚII TURISTICE

  • Parcuri și atracții naturale
  • Puncte de belvedere

Alte sugestii

Cavalerii cerului

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Aerodrom Zănești

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Esplanada Cuejdi

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Râul Cuejdiu

ATRACȚII ÎN ORAȘ

Lacul și Barajul Reconstrucția

ATRACȚII ÎN ORAȘ