Colibele Haiducilor

Colibele Haiducilor

ATRACȚII ÎN ORAȘ / RESTAURANTE


Program

Închis
Vezi programul

Address

Parc Cozla, 13 Codrului Street, Piatra Neamt, Romania, 610102

Despre

”Colibele haiducilor”, un nou obiectiv de interes turistic și cetățenesc, s-au dat în folosință în anul 1968. Lucrările de construcție au început în luna aprilie și au durat până în luna august, valoarea investiției fiind de 500.000 de lei.

«Amplasate într-un frumos decor natural, pe una din terasele parcului ”Cozla”, ele sunt formate din șase colibe a câte 8 locuri fiecare, o grotă unde se vor frige berbeci întregi și vor putea fi serviți în țepușe, un restaurant rustic cu 80 de locuri, plus un bar de 20 de locuri, terasa (curtea) cu 150 de locuri, o hrubă haiducească pentru păstrarea și servirea vinurilor în ulcele de lut ars și o terasă cu vedere spre centrul orașului și Valea Bistriței».

Arhitectul ”Colibelor haiducilor”, Vasile Popovici a declarat că, materialele utilizate au fost: lemn și piatră, iar acoperișul s-a realizat din șiță. «În coliba mare de pildă este reconstituită atmosfera unui popas haiducesc. Au venit haiducii, au deshămat, și-au luat șeile de pe cai, le-au așezat în jurul unei buturugi, au pătruns în casă și-și văd de treabă».

Nicolae Săndescu, maistru la Grupul 2 șantiere Piatra Neamț, a afirmat că «am căutat să facem o lucrare de cea mai bună calitate, ca, atunci când vom veni la mesele localului în calitate de consumatori, să nu ne fie rușine». Dumitru Frosin, director TAPL Piatra Neamț a spus la rându-i: «La întregirea atmosferei contribuie și taraful condus de Preda Isidor. Cântăreții au în repertoriu multe piese muzicale haiducești și, prin interpretarea lor, sper că vor da dovadă de o bună ținută artistică, bucurându-se astfel de aprecierea călduroasă a consumatorilor. Cred că noua noastră unitate va fi foarte solicitată de consumatori datorită specificului său haiducesc, cu variate preparate culinare din vânat, batal, vită, pasăre, ciuperci, brânzeturi. De asemenea, băuturile vor fi de cea mai bună calitate».

Articol publicat de A. Nanu și Tiberiu Uță în ziarul Ceahlăul (duminică, 8 septembrie 1968) și preluat de pe www.mesagerulneamt.ro

ATRACȚII TURISTICE

  • Clădiri istorice

Photo Gallery

Alte sugestii

Lounge by Dante

PUBURI, BARURI ȘI CLUBURI / RESTAURANTE

Greek-House

RESTAURANTE

Maison du Chef Giovanni

RESTAURANTE

La Proţap

RESTAURANTE

L'ecrivain Restaurant

RESTAURANTE