④ #priNeamt „Rezervația de Zimbri - Mănăstirea & Cetatea Neamț - Casa Ion Creangă”

Itinerarii prin județ


Despre

ITINERARIU #PRINEAMT NR.4 „REZERVAȚIA DE ZIMBRI „DRAGOȘ VODĂ” - MĂNĂSTIREA NEAMȚ - CASA ION CREANGĂ - CETATEA NEAMȚ”

PREAMBUL: Toate itinerariile cu mașina prin județul Neamț promovate în aplicația noastră pornesc din inima orașului (Curtea Domnească). Indiferent dacă sunt trasate circular sau liniar, acestea revin înapoi în Piatra-Neamț, detaliile despre distanțe și timpi fiind prezentate mai jos. Unele dintre punctele de atracție sunt vizitabile, iar altele care se află pe traseu pur și simplu pot fi admirate fie de la distanță, fie cu scurte abateri de la ruta principală. Fiecare va fi liber să decidă după bunul plac. Dar e bine de știut că toate obiectivele turistice își spun propria poveste, acesta fiind și motivul pentru care am inclus în itinerariu locuri mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg.

INDICAȚII ȘI ORIENTARE: Această rută turistică va trece pentru început prin stațiunea balneară Bălțătești, iar un pic mai față veți face stânga și veți merge tot înainte până la Văratec, prima oprire din acest itinerariu. După ce veți vizita frumoasa mănăstire de măicuțe, veți reveni la drumul principal și veți merge spre rezervația de zimbri din zona Vânători-Neamț. Acest loc e de neratat, cu atât mai mult dacă sunteți și cu copii. În imediata apropiere a grădinii zoologice se află casa memorială „Mihail Sadoveanu”, iar apoi Mănăstirea Neamț, cea mai veche dintre toate mănăstirile ridicate în regiunea Moldovei. Oferiți-vă măcar o oră pentru a vizita acest deosebit de important lăcaș religios. Vă veți întoarce apoi spre Târgu-Neamț, dar înainte de a vă încheia traseul la impresionanta și impunătoarea Cetatea Neamț, opriți câteva clipe pentru a vizita alte două case memoriale: prima în Humulești, a celebrului scriitor român Ion Creangă, iar a doua chiar în centrul orașului, a Veronicăi Micle.

DISTANȚĂ ȘI TIMPI: 85 km (la dus) și 50 km (la întoarcere), deci 135 km în total / 2h 30min mers efectiv cu mașina (dus-întors), aproximativ 8-9h cu vizite, pauze și eventual masa de prânz.

OFERTA HORECA: Locațiile aflate pe traseu unde puteți servi masa și bea ceva și pe care noi le putem recomanda sunt: Conacul Pavăl din Nemțișor, Casa Arcașului din Tg.Neamț și Pensiunea Aristocratis. Le găsiți pe Google Maps alături de multe alte restaurante din proximitatea orașului. În schimb, cele din Piatra-Neamț sunt listate și în secțiunea EAT & DRINK din aplicație.

Puncte din rută